Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Állástalan vagyok, nem is...

Állástalan vagyok, nem is akarok dolgozni, de ha rendben tartom az udvaromat, akkor kapok segélyt?

Figyelt kérdés

Ujsághír:

Ugyancsak változik a segélyezés rendszere. 2011-től dolgozni vagy tanulni kell azért, hogy valaki továbbra is segélyben részesülhessen. Az állástalanok elesnek minden fillértől akkor, ha nem mondanak igent a felajánlott munkára, vagy ha nem tartanak rendet és tisztaságot udvarukon.

2011. jan. 14. 18:24
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem,akkor sem kapsz!:p
2011. jan. 14. 18:43
 2/14 anonim ***** válasza:
89%
Hát szerintem meg menj dolgozni:D
2011. jan. 14. 18:51
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Engem az érdekelne, hogy ki dönti el, hogy mi az a rend és tisztaság :) Ha minden a földön van mindenfelé, és azt mondom, hogy annak ott a helye, szóval rend van, akkor az úgy jó?
2011. jan. 14. 18:52
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
A Tiszta udvar, Rendes ház- ért,még nem jár munkanélküli segély!
2011. jan. 14. 19:00
 5/14 anonim ***** válasza:
63%

Igen, mert akkor bizony a jó édes anyád fizesse neked a segélyt (meg az internetet, bmeg...), de ne az állam. Mondanám, hogy a mi adóinkból, de az a gáz, hogy már az IMF-hitelek java része arra megy el, hogy a hozzád hasonló férgeket eltartsák.

Ébredj már fel, bazz! Az ilyen hozzáállású emberek miatt zúg lefelé az ország gazdasága... azért emelnek adót, mert te lusta vagy a s*ggedet felemelni a fotelből a pénzért...

én átvilágítanám a szolgáltatókkal kötött szerződéseket, ha bárkinél internet lenne, aki 3-4 hónapnál hosszabb ideje kap segélyt, azonnal elvenném tőle legalább egy évig, talán akkor átértékeli a helyzetét.

Bocs, de undorodom ettől a fajta élősködő mentalitástól. És most nem faji hovatartozásra gondoltam, mert fehérek között is éppúgy van ilyen...

2011. jan. 14. 19:06
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Ebben csak az a szomorú, hogy én akkor sem kapok pénzt, ha rendet tartok, és naponta hatvan helyre jelentkezem, mert minden vágyam, hogy ne lopjam a napot, és dolgozzak...
2011. jan. 14. 19:28
 7/14 anonim ***** válasza:
78%
Valahogy el kell kezdeni a rendrakást,méghozzá úgy,hogy se a jogvédők,se a liberálisok stb egyéb mellüket verő szervezetek ne találhassanak fogást a dolgon.Volt "szerencsém" olyan helyen lakni,ahol a faluban szinte senki sem dolgozott(hivatalosan jövedelempótló támogatást kaptak),valójában elmentek feketén napszámoskodni egyébként fillérekért,cigi-pia az mindennapra jutott,a boltban hitelre vették a sárgarépát,mert senki nem művelte s saját kertjét.A házak omladoztak,pedig évente egy zsák meszet venni nem nagy kunszt,állatot senki nem tartott,mert azzal is dolog van és pénzbe kerül addig is,mig megeheted.(a boltban nagy keletje volt a hitelre kapható gyorsfagyasztott csirketallérnak) Ez egy ilyen instant világ. Ma-most-azonnal-a holnap nem érdekel.Igenis el kell kezdeni valahol.Például ott,hogy a dolgokat rendeltetésszerűen használjuk.A kertet mezőgazdasági művelés céljára,nem szeméttelepnek.Nekem például hányásom van attól,ha a szomszédom retek,mert átlátok a kerítésen.És én hiába csinálom meg szépen a dolgokat,ha egy méterre ott a mocsok.
2011. jan. 14. 19:30
 8/14 A kérdező kommentje:

Tisztelt eddigi válaszolók!

Szives engedelmetekkel, még várok néhány tárgyszerű hozzászólót, majd utána "kiborítom a bolit"

A 19:06 igen csak nekem rontott, én sem lennék különb.

19:30 Már finomabban kezeli a helyzetet és pedzi a kérdés lényegét.

2011. jan. 14. 22:34
 9/14 anonim ***** válasza:
32%
Ez valami félreértés, az udvart akkor kell rendben tartanod a segélyért, ha még közmunkát, utcasöprést sem tudnak neked felajánlani, és olyan fokú szellemi visszamaradottságban szenvedsz, hogy még általános iskola első osztályába sem tudnak beíratni téged, hogy legalább írni olvasni megtanulhass. Szóval ez nem a teljesítendő minimum, hanem a végső eset teljesen reménytelenek számára.
2011. jan. 16. 11:58
 10/14 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem jogosan elvárható, hogy ha valakinek segélyt adnak, akkor tartson rendet a portáján. Ha más eszközökkel nem lehet (vagy csak senki nem akar gondot fordítani a más eszközökre) rábírni ezeket az embereket, akkor legalább ezzel, nem?
2011. jan. 16. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!