Ha lennének ma az emberek mit várnának el a lovagoktól (erkölcsileg)? Ma vajon miért nincsenek hősök és igaz hazafiak?
Mit várnék el egy lovagtól manapság?
-becsületes
-hűséges
-kiáll a véleménye melett
-megvédi a gyengéket (nem csak nő lehet gyenge)
Valahogy így:)
L/19
A "lovag" mindig "hazafi"?
A "hazafi" pedig feltétlen "segít másokon"?
Ezek politikai fogalmak, melyeket az ember önzése erősített.
Igen értem amit írtatok. Az a baj, hogy a mai fiatalok tiszteletlenek és nem érdekli őket semmi (legalábbis a legtöbbjüket). Se kötelességtudatuk, se együttérzés se semmi.
Hősök meg hazafiak alatt azt értem, hogy hova tűntek olyan jeles emberek, mint Széchényi, aki saját maga szorgalmazta és pénzelte a fejlődést, vagy mint amilyen Kodály Zoltán volt. Miért nincsenek az értelmiség között mondjuk egy Petőfihez vagy egy József Attilához hasonló emberek?
Én nem úgy veszem észre, ahogy Te. Viszont az az érzésem, hogy amit te leírsz, inkább egy amolyan közhely, aminek senki nem néz utána, csak legyint és elmondja, mintha igaz lenne, hogy az emberek ilyenek.
Pedig én tényleg nem ezt tapasztalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!