Hogy viselitek a külföldi magyarokat?
Hát nem tudom..
Szerintem ha vki szlovák/román állampolgár - hiába magyarul beszél - mégsem magyar! Olyan értelemben, hogy persze mindkinek szabad joga, hogy magyarnak vallja magát, de attól még nem az. Én is beszélek angolul, mégsem vagyok brit..
Ezért nem is támogattam a magyar igazolványt sem... minek..
van Mo-nak elég baj, nem hinném, hogy a külföldi "magyarokat" is nekünk kellene istápolni.
De ez csak az én véleményem...
Egyáltalán nem értek egyet az első válaszolóval!!
Valószínűleg ő is hallott róla, hogy Trianon után egy csomó területet elvesztett az ország és egy csomó magyar került így akaratán kívül másik országba.
A nemzetiség nem az állampolgárságon múlik!!! Ez hatalmas baromság. A nagyapám 40 éve Svédországban él és svéd állampolgár, de attól még magyar marad, sőt, a gyerekei is félig azok...
Ez a ebben az országban, hogy a saját népünk egy részét el sem ismerik egyesek... miért ne lennének ők magyarok, csak azért nem, mert a politika miatt másik országban laknak?? Önhibájukon kívül??
Kedves kérdező! Nem tudom, milyen összetűzésed volt, és kivel, de szerintem ne általánosíts. Azzal az eggyel vesztél össze, nem az összessel...
Kedves Kérdező! Menj el kérlek egyszer Székelyoszágba. Hallgasd, milyen szépen izesen beszélnek magyarul az ott élők. Szebben, mint a magyarországiak. Nézd meg, hogy ők még tudják milyen ünnepeink vannak és tartjak is azokat. Még tudják mit ünnepelünk Pünkösdkor vagy Húsvétkor. Ellentétben a magyarországiakkal, akik húsvétkor nincsenek is otthon, nehogy meglocsolják őket.
Közben meg akik önhibájukon kivül egy rossz politikai döntés miatt külföldre kerültek, még megkönnyezik a magyar himnuszt. Azt, amit a magyarországiak le akarnak cserélni, mert már másik kell. Dallamosabb, indulósabb, ami jobban hasonlit az amerikaihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!