Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan védekeznél akkor, ha...

Hogyan védekeznél akkor, ha megtámadnának az utcán?

Figyelt kérdés
Most vettem magamnak egy gázspray önvédelmi célból, de eddig még nem próbáltam ki. Attól félek, éles helyzetben teljesen leblokkolnék, és a támadók ellenem használnák a sprayt.
2011. jan. 5. 11:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
hát nemtudom én pesten élek 3 éve nem vagyok se nagydarab se erős...13.kerbe lakom éjjelente is járok haza itt van melletem egy egész lakotelepnyi szinesbőrű...pesten is elég sokat járkálok gyalog éjjel még sose kötöttek belém...csövesek néha kérnek pénzt ha adok adok megköszöni ha nem megy tovább...sose éreztem h jaj most megvernek megerőszakolnak mikor ittis lennvoltak éjjel az alföldinégerek
2011. jan. 5. 11:18
 2/14 anonim ***** válasza:

Én lezúznám a támadó arcát. Nem vagyok kis darab. :) Mondjuk nem is kötöttek még rám (iskola óta).

Gázspray szerintem jó, csak ne a retikülöd mélyén tartsd.

2011. jan. 5. 11:20
 3/14 anonim ***** válasza:

Én tudok kick-boxolni, ezért tanultam (önvédelmi célból). A gázspray-t úgy érdemes magadnál hordani, hogy potenciális veszélyhelyzetben (pl éjjeli kóricálás) a kezedben van a zsebedben, vagy a kabátod alatt, mert ha elő kell valahonnan kaparni, megnézhetetd magad - nem gondolom, hogy lenne idő és lehetőség.

Amúgy nem blokkolsz le, ezért termel a szervezet veszélyhelyzetben adrenalint, amitől megnő a bátorságod.

2011. jan. 5. 11:45
 4/14 Tojasleves ***** válasza:

Jól mondja az elöttem szóló!

Gázspray lehet nálad az utcán, még a kezedben is.

Én a nyóckerben dolgozom, mindig a kezemben van, ha elhagyom a keletit.NEm kell félni használni, maradandóan nem sérül az illető. Jó tipp: Minél többet az arcába kell fújni a spayből.

Ha esetleg látod, hogy kellően szenved, érdemes még egy párat jól belerúgni, és azután futásnak eredni.

2011. jan. 5. 11:45
 5/14 anonim ***** válasza:
Elkezdenék énekelni...
2011. jan. 5. 13:23
 6/14 Munkácsi Vivien válasza:

szia ! én tudok egy nagyon jó védekezést : az egyik kezedet a fejed magasságába teszed és kinyújtod a mutató és a középső ujjadat a másik kezedet pedig alulra teszed szemérmed felé de úgy hogy kifelé mutasd a kezed. Ha jön valaki aki bántani akar akkor először is azzal a kezeddel ami felül van kinyomod a szemét és utána a másik kezeddel pedig megcsavarod a golyóit ha persze fiú, ha nő akkor a mellét kell megcsavarni!

Ez egy nagyon jó módszer, én már próbáltam ;)

2011. jan. 5. 15:05
 7/14 anonim ***** válasza:

Szerintem megpróbálnám valahogy mogyorón rúgni az illetőt, és skítoznék, hétha valaki a segítégemre siet.

Vékony, alacsony lány vagyok, szóval amúgy nem sok esélyem van.

2011. jan. 5. 18:20
 8/14 anonim ***** válasza:

Próbálnék élni a meglepetés erejével. :)

Átlagos testalkatom van (170 cm, 67 kg) és nem tűnök valami veszélyes embernek. Nem is vagyok az. Viszont fürge és aránylag erős vagyok, emellett még egy kis ideig thai boxoltam is. Szóval szerintem testre egy egyenes rúgást mérnék, aztán még kb. 5 ütést fejre (2 egyenes, 2 horog és 1 felütés).

Persze az adott helyzetben minden máshogy történne. Ha többen lennének, akkor legalább 1-2 embert megütnék/rúgnék, aztán elszaladnék (kihasználva a meglepettségüket). :D

2011. jan. 6. 18:20
 9/14 anonim ***** válasza:

A gázspray egyébként jó, de tényleg vigyázz, mert ha kiveszik a kezedből, véged. Ezért: ha látod, hogy helyzet van, mindig lépj egy jó nagy lépést hátra: ezzel ő sem tud abban az egy másodpercben mit csinálni, te meg már fújod is, a gázspray pedig elmegy több, mint egy méterre, úgyhogy nincs probléma. A másik, és ezt nem viccből mondom: mindig ellenőrizd a szélirányt. Én egyszer csak úgy kifújtam a levegőbe, és a fele a kabátomon landolt, mert visszafújta a szél.

Egyébként nálam mindig van egy régi szar telefon, amivel kiszúrhatom a szemüket (mármint átvitt értelemben, nesze semmi, fogd meg jól), ha olyan van, hogy többen jönnek.

A másik, amit még el tudok képzelni a vipera. Az egy olyan dolog, aminek már a látványa is elgondolkodtat valakit, hogy vagánykodjon-e. Ha állsz egy két méterre valakitől, kiveszed a zsebedből és egy mozdulattal kimerevíted, szerintem nincs az a támadó, aki nem szarik be. Egyet odasózol, vagy odasyúrsz (azt nehezebb kivédeni), már fekszik is.

Egyébként nekem volt olyan, hogy jött a cigány illető, és ott volt a gázsprayn a kezem a zsebemben (mert én direkt ezért mindig ott tartom az utcán) és nem használtam. Ketten voltak. Ehhez tényleg kell egy lélekjelenlét, hogy a szemébe fújd valakinek. Legalábbis szerintem. Én is leblokkoltam, főleg, amikor odajött a másik. De a végén mégis én jöttem ki győztesen a történetből:D

2011. jan. 8. 16:24
 10/14 anonim ***** válasza:

Ahogy esne, úgy puffana. Ütném, vágnám, karmolnám, harapnám, megbánná, hogy kikezdett velem.

21/L

2011. jan. 8. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!