Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ráütni egy 1 éves baba kezére...

Ráütni egy 1 éves baba kezére vagy arcul csapni egy nőt. Melyik az elfogadhatatlanabb számodra?

Figyelt kérdés
2011. jan. 4. 15:01
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
55%

Arcul csapni egy nőt. Irigylem azokat az anyukákat, akiknek szót fogad a babájuk anélkül is, hogy valaha a kezére csaptak volna. Én biza rácsaptam a fél éves fiam kezére, amikor kábeleket ráncigált, vagy konnektorba nyúlkált. Nem egyszer kellett rácsapni, de kb 8 hós kora óta egyetlen egyszer eszébe sem jutott konnektorba nyúlni.Nekem ennyit megért. Ő meg imád engem továbbra is, szóval nem hinném, hogy sérült bármilyen módon is - márpedig, ha megrázta volna az áram, mert nem csapok a kezére és nem tanítom meg, hogy ne csinálja, akkor sérült volna.

De ez nevelési célzattal is elfogadható számomra, nem csak veszélyhelyzetben. Pl eleinte szimplán utáltam, hogy pelenkázáskor rúgdossa a pocimat, most meg babát várok, tehát a pici érdekében is meg kell akadályoznom. Rászólok, elég is általában. De ha megismétli, az már nem véletlen, rácsapok a lábára.

2011. jan. 4. 17:23
 12/24 anonim válasza:
100%
utolsóval teljesen egyet értek. túlzás, hogy mostanában a kézre csapást is bántalmazásként értelmezik. a gyerekek különbözőek, és különböző módszerekkel próbálják a határaikat feszegetni, egyébként én azt tapasztaltam, hogy egy kézrecsapás meg se kottyan az enyémnek, szóval nálam sajnos nem működik, de nem azért mert ezzel fájdalmat okozok neki, vagy lelki traumát, épp ellenkezőleg, le se tojja...:)
2011. jan. 4. 20:00
 13/24 anonim válasza:
Na, akkor most megfogalmazom másképp, mert ezek szerint félreérthető voltam. Nem azt mondtam, hogy egy kisgyermeket nyomós indokkal ne lehetne egyszer-kétszer fenékenlegyinteni, ha nagyon elfajulnak a dolgok. Azt tényleg túlzásnak tartom én is, ha egy kézreütést valaki gyermekbántalmazásként fog fel. De könyörgöm, ahogy itt írták, hogy egy féléves vagy 8 hónapos csecsemőt nevelni ilyen szinten... Majd ha megérti, hogy mi az, hogy veszélyes, akkor majd felfogja, miért nem szabad. Ha ennek ellenére direkt csinálja, jöhet egy kicsit erélyesebb figyelmeztetés. Mondjuk 2 éves kora körül mindezt el is tudom képzelni. Nekem is van 1 éves gyerekem, de ő akkor ezek szerint kivétel (a környékbeli hasonlókorú abákkal együtt), mivel ők még nem feszegetik a határaikat, csak egyszerűen mindenre kíváncsiak, meg akarnak mindent kóstolni tapogatni. Akik ilyen határozott nevelési elvekkel rendelkeznek itt előttem, kérdezném: ha pl. bevesz valamit a 6-7 hónapos baba a szájába, ami veszélyes lehet, akkor szájon vágod???
2011. jan. 4. 20:18
 14/24 anonim válasza:
100%
nem 6 hónapos babára vonatkozott a kérdés, hanem egy évesre. az én kisördögöm egy évesen már bizony keményen feszegette a határait. lehet, hogy nem ér semmit a kézre csapás, mert nem érti, de baja sem lesz tőle. az ember próbálkozik valahogy a tudomására hozni, hogy amit csinál az rossz, nem szabad. Mondani pedig sokszor édeskevés... irigylem azokat, akiknek két nem után a gyerek feladja a próbálkozást...
2011. jan. 4. 20:23
 15/24 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy jön ide egy 6-7 hónapos gyerek. Ennyi idősen persze hogy csak az segít, ha elpakolsz előle.

De egy éves babáról volt szó a kérdésben, és az ennyi idős gyerekek már értelmesek annyira, hogy tudják, mi az amit nem szabad. És csakazértis ezt csinálják.

2011. jan. 4. 20:59
 16/24 A kérdező kommentje:
Picit bánom már, hogy feltettem a kérdést. Hihetetlen, hogy van, aki képes egy 6-8 hónapos babát megütni. A szívem szakad meg, ha ilyet olvasok.
2011. jan. 4. 21:01
 17/24 anonim válasza:
senki sem írt olyat, hogy megütött egy 6 hónapos babát, ezt honnan veszed?
2011. jan. 4. 21:12
 18/24 A kérdező kommentje:

" Én biza rácsaptam a fél éves fiam kezére, amikor kábeleket ráncigált, vagy konnektorba nyúlkált. "

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:23

Innen. :((

2011. jan. 4. 21:42
 19/24 anonim válasza:
Igen, én is ott olvastam. És a kérdést is olvastam, csak már korábban is reagáltam, ekkor írt a fél éves babás anyuka. Erre és még néhány ehhez hasonló válaszra reagáltam ismét. 20:18-as voltam.
2011. jan. 4. 21:50
 20/24 anonim ***** válasza:

de írta azt is, hogy nem megütötte, hogy fájjon, hanem csak "rálegyintett" a kezére, hogy tudja, az nem jó, amit csinál.

Ez egy hatékony jelzés kicsi korban, amivel meg lehet tanítani a gyereket arra, amire még "felnőtt érveléssel" (ne nyúlj a konnektorba, mert veszélyes, megráz az áram) nem tudatosul a gyerekben.

Értelemszerűen nem fájdalomokozásról szól, ahogy az illető is leírta, hogy nem úgy csinálta, hogy fájjon.

2011. jan. 4. 22:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!