Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet könyvet kiadni?

Hogy lehet könyvet kiadni?

Figyelt kérdés
ja és pénzbe kerül?
2011. jan. 1. 22:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
bár nem úgy indul, de főként szerintem a filozófiai mű illetve "emberiség dráma"(jelentése: emberi élet (nagy) kérdéseire keresi a választ)
2011. jan. 5. 20:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Hát... akkor ebből túl sok pénzt nem fogsz keresni. Sőt. De nem is az a lényeg. Szerintem. Legalább az elsőnél. Szorítok neked.
2011. jan. 6. 00:50
 13/17 A kérdező kommentje:

Szerinted miért nem utolsó?

Kíváncsi vagyok a véleményedre e téren:)

2011. jan. 6. 16:00
 14/17 anonim ***** válasza:

Látatlanban nem tudom megmondani a tutit, csak a műfajból indulok ki: filozófiai emberiség-dráma. Ez rétegműnek tűnik, vagyis biztosan lenne olvasótábora, de sokkal szűkebb, mint egy misztikus történelmi thriller, egy vámpírregény, vagy egy ismert szerző akármilyen (szépirodalmi, könnyedebb, életrajzi) műve esetén. A kiadók többsége nem dúskál a pénzben, ezért olyanba fektet csak be komolyabb összeget, amiből nyereséget remél. (Átlagosan 2-3000 példánynak kell elfogynia ahhoz, hogy nullán legyen.) Viszont ezért vannak a pályázati rendszerek. Ha a kiadó támogatást tud szerezni a kiadványhoz (NKA, MKA, önkormányzatok stb.), akkor eleve nulláról indít, és még a szerzőnek is fizetni tud valamennyit. A harmadik kategória pedig a "fizetős" kiadók, vagyis ha viszed a lóvét (általában a valós költségeknél többet), akkor bármit kiadnak. Terjeszteni persze csak ímmel-ámmal fogják, ha egyáltalán, de akkor már a kocka elvetődött. Az ilyeneket kerüld el.

Szóval mondom: látatlanban csak ilyen általánosságokra futja.

Ami viszont biztos: az első könyv, ha jó, akkor befektetés lehet a továbbiakhoz.

2011. jan. 6. 18:05
 15/17 anonim válasza:
Szia kiváncsi vagyok hogy azota ki tudtad e adni a könyved :) én 11 éves vagyok éss próbàlkozom egy regénnyel :) a helyes íraásért sory csak tabletrol vagyok :)
2014. febr. 19. 10:00
 16/17 anonim válasza:

Elöző vagyok amúgy ha nem ment akkor itt próbáld nekem ajánlották még nem tudom milyen

[link]

2014. febr. 19. 10:02
 17/17 Kőházi Bence válasza:
11 Vagyok és én egy star wars könyvet írok még nem akarom kiadni mert csak félkész de majd megpróbálom kiadni.
2018. máj. 18. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!