Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy lehet könyvet kiadni?

Hogy lehet könyvet kiadni?

Figyelt kérdés
ja és pénzbe kerül?
2011. jan. 1. 22:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

a kiadó elolvassa a könyved.

ha életképtelennek tartja a piacon, akkor megveregeti a vállad, és a szokásos "majd értesítjük..."

2011. jan. 1. 22:31
 2/17 anonim ***** válasza:

Az anyósom folyton próbálkozik :D

Megnézed a kiadók elérhetőségeit a neten, és megmutatod nekik a kéziratot. Ha nem is küldenek el, akkor sem úgy fog menni hogy te kapod az egész bevételt :D Ha ők adják ki, akkor azt a saját tulajdonukban fogják megtenni. Ergo ők kapják a bevételt, és abból te csak x (elég kevés) százalékot kapsz.

A másik lehetőség hogy elmész, és te nyomtattatod ki a saját kezűleg megszerkesztett könyvet. Csak ez baromi drága, ha jól tudom anyósoméknak 6 számjegy felé volt az ára... ekkor megkapod a soksok könyvet, és te adhatod el... de ebből általában csak bukta szokott lenni.

2011. jan. 1. 22:58
 3/17 anonim ***** válasza:
Ja, azt elfelejtettem írni, a kiadónak nem kell fizetni a kiadásért, pontosan ezért kezelik a saját tulajdonukként a kéziratot
2011. jan. 1. 23:04
 4/17 A kérdező kommentje:

22:58-as

mennyi lehet az én részesedésem?

jah és köszi a válaszokat:)

2011. jan. 1. 23:51
 5/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Pontosan milyen könyvről van szó? Milyen témában van? Már meg is írtad teljesen?

Esetleg tudnál szolgálni egy rövid részlettel, hogy mégis konkrétabb képet kapjunk róla?

Azután lenne még pár további kérdésem. :)

Köszi.

2011. jan. 2. 01:04
 6/17 A kérdező kommentje:

papíron van meg amennyi eddig készen van.

ugyis lassan begépelem és akkor tudok szolgálni egy kis részlettel

2011. jan. 2. 17:50
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
22:58as vagyok... ha jól emlékszem anyósomnak 10%os részesedést ajánlottak fel, ezért választotta a nyomtattatást, amivel aztán jó nagyot bukott persze :/ Dehát ez a könyv milyenségétől, és a kiadótól is függ
2011. jan. 2. 18:48
 8/17 anonim ***** válasza:

Vannak kiadók, akiknek te fizeted ki a költségeket. Vannak, akik pályáznak támogatásra - főleg szépirodalmi és tudományos művekkel. És van, hogy a kiadó fizet a szerzőnek. Ez a legritkább, ha az utcáról mész be.

Mielőtt elküldenéd valahová a művedet, érdemes tájékozódni a kiadó profiljáról és a terjesztésről.

2011. jan. 3. 23:42
 9/17 anonim ***** válasza:
81%
Én elküldtem a könyvemet USA kiadóknak, én angolul írok, 50 helyről csak 7-en válaszoltak, egy azt írta hogy nagyon ciki hogy az én könyvem jobb mint amivel ő szerződött, de már 2013-ig teljesen ki vannak szerződve, és jó hogy nem látta a nagyfőnök az én anyagomat mert seggberúgott volna egy két embert mert a sz@ar íróval szerződnek a jó könyvet meg kénytelenek "elengedni".
2011. jan. 4. 16:33
 10/17 anonim ***** válasza:
Öt könyvem jelent meg eddig, de van egy olyan érzésem, hogy a kérdező és az utolsó válaszoló nem a szépirodalom területén jeleskedik. Ez persze nem baj, szórakoztató irodalomra is szükség van, csak ahhoz én nem értek. Nem az én világom. A lényeg, hogy ne add fel.
2011. jan. 4. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!