Hogy lehet egy könyvet kiadni?
Nem értsetek félre, nem írtam könyvet.
Csak érdekel,hogyha valaki ír akkor hogy tudja kiadni?
Kiküldi kiadóknak és,ha reményt látnak a könyv sikerében akkor kiadják? Ennek minden költségét a kiadó állja?
Ki dönti el,hogy az xy könyv 2500 Ft-ba kerüljön?
Amennyire én tudom, kiadó által és önköltségen is adhatsz ki. A kiadó kényelmesebb, ám kisebb a haszon. Szerzödésben rögzítik, mennyi a részesedésed, az összes költséget a kiadó állja. Sajnos gyakran elöfordul, hogy át is akarnak alakítani benne sokmindent, így elég kínos-megalázó kapcsolatok alakulhatnak ki szerzö és kiadó közt.
A másik járható út az önerö, minden nyereség a Tied, ám kockázatos, mert ha nem kel el a minimum példányszám, súlyos anyagi bukás az eredménye. Itt még lehet támogatókhoz fordulni, bár legtöbbször ez is kissé megalázó tud lenni, a cégvezetök nem értik a könyvedet, nem is érdekli öket, nevetséges összeget ajánlanak egy teljes hátsó borítónyi reklámért, plusz minden lehetséges helyzetben ki az olvasó arcába kell nyomnod a reklámokat: külsö, belsö oldalakon, bemutatókon. Nem tudom, ez picit sok az én gyomromnak. Akkor már inkább a kiadó, ott legalább csak egy ember aláz porig, és nem tíz-húsz.
Esetleg még pályázati úton is lehet, bár még sosem hallottam ilyent, nem tartom kizártnak, hogy léteznek müvészetet e módon támogató alapítványok.
Nem könnyü egyáltalán. Sok szerzö sosem jut tovább az elsö kiadványnál, és még szerencsés is, hogy addig sikerült neki.
A legrizikósabb a müvészembereknek pedig, amikor már sorban az 5. kiadó közli, hogy egy szar, amit írt, és nem vállalják.
18:54
Akinek van pénze, az kiadja a saját költségén. A kiadók lényege éppen abban áll, hogy ők állják a költségeket, a várható nyereség bizonyos százaléka ellenében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!