Mi a véleményetek a nők helyzetéről mostanság?
Előzőnek.
Mindig elmosogatok magam után és szívesen mosok magamra, pedig férfi vagyok és ezzel nem vagyok egyedül (rengeteg ismerősöm van, akinek természetes, hogy legalább maga után elmosogasson).
A nőknek dolgozniuk kell, mert egy fizetésből (itt) nem lehet fenntartani egy családot.
Egy családban a nő mos, főz, takarít. A férfi pedig rendben tartja a kertet, a házat és elvégzi a nehezebb fizikai munkákat (nyilván panelban nincs kert). Szerintem ez így van rendben. A férfit is elhagyhatja az asszony bármikor, és akkor ottmarad a gyerekekkel/gyerekekkel együtt (fokozhatom: anyai ösztönök nélkül). Akkor meg egyedül kell megoldania mindent. Szóval szerintem cseppet sem rosszabb a nőknek. Persze tévedhetek, de szerintem nem ilyen téren kellene változás.
Minden jót!
"Mostanra a nőknek nem elég, hogy szülniük kell, gyereket nevelni, háztartást vezetni, de dolgozni is, meg kell állni a helyüket, akár egy férfinak..."
Mar ne haragudj, nem ezt akartatok elerni?
Es akarki akarmit mond, a nok NEM ferfiak. Nem veletlen, hogy az oskozossegben a ferfiak vadaztak, a nok otthon maradtak a gyerekekkel, a ferfiak agya erre az eletmodra allt ra, hogy valamit teljesiteni es elsajatitani kell, hogy vedeni es eltartani kell a csaladot. Kesobb ebbol lett a karrierepito meg korabban a katonakat vezeto orszagokat hodito ferfi.
A nok meg nem veletlenul ugy fejlodtek, hogy mindenhez legyen erzekuk, ami az otthonvedesrol, csaladi kapcsolatokrol, kommunikaciorol, gyereknevelesrol, haz koruli munkakrol, kezugyessegrol szol. Ez igy is maradt jo sokaig.
Erre jon a 20. szazadba ez a b*zi feminizmus, es mindent fel akarnak boritani. Olyan, mintha a noket akarnad katonai sorba, a ferfiakat meg pelenkat cserelesbe allitani. Biologiailag kulonbozoek vagyunk, es ezzel semmi baj nincs es nem is volt soha.
Az egyetlen, amivel termeszetesen egyetertek, hogy a not ettol fuggetlenul egyenjogunak kell tekinteni, marmint tarsadalmilag, szavazas es jogok teren es, hogy helyet kell adni a noknek a politikaban. Ha rajtam mulna, lenne mindenutt ugyanannyi noi, mint ferfi vezeto a vilagban. Lehet, hogy jobb helyen tartanank.
"nekik ez már nem kötelességük, teljesen egyenrangúak a férfiakkal elviekben, de gyakorlatilag érfi nem igen mosogat meg nem mos ki ruhákat."
Mert evoluciosan soha nem is volt szerepe. Ez olyan, mintha a noktol varnank el, hogy sivatagi bevetesekre induljanak, meg a vilag legjobb sportoloi legyenek. Vannak nemi szerepek, es ezek nem veletlenul alakultak ki. Az agyunkban is benne vannak es voltak es lesznek. Magyaran azt elvarni, hogy a ferfi ilyen teren egyenrangu legyen a novel kb. olyan, mintha azt varnad a ferfiaktol, hogy szoptasanak, a noktol meg, hogy allva pisiljenek. Nem hazudtlhatjuk meg a termeszetet a hulye emberi szeszelyeinkkel.
Érdekes, hogy vannak törzsek, szubkultúrák (nem mindegyikük primitív közösség, modernek is vannak, fejlett országokban), melyekben a nők vadásznak, nők a vezetők. Eltelt már nagyon sok idő, mióta ember van a földön, és ezek a társadalmak ugyan kicsik, de még most is működnek. Szóval, mégsem lehetnek olyan rosszak a nők a főnök szerepben.
A kérdező arra gondol szerintem, hogy a nők több fronton is helytállnak, de a férfiak még mindig "csak" egy kategóriában mozognak, és nem volna rossz, ha a férfiaknak nem kéne rimánkodni azért, hogy segítsenek be a háztartás vezetésébe. Elég durva, hogy sok férfinak derogál pl. tisztán tartani a környezetét, és törődni a gyerekkel napi szinten.
Nem kéne leszólni a nőket. Bizonyították nem is egyszer, a történelem során is, hogy képesek helytállni országok élén is.
"Érdekes, hogy vannak törzsek, szubkultúrák (nem mindegyikük primitív közösség, modernek is vannak, fejlett országokban), melyekben a nők vadásznak, nők a vezetők."
Tedd fel magadnak a kerdest, hogy miert van az, hogy csak par ilyen torzs van, ezzel szemben a vilagban az az elterjedt rend, ami. Elhiszem, hogy van par forditott gondolkodasu torzs, ahol a korulmenyek igy alakitottak, de vilagviszonylatban nem ez a jellemzo.
Senki nem szolta le a noket. Csak az igazsagot mondtam.
Minden birodalom, melyet férfiak irányítottak, elbukott idővel. Ezek a kis közösségek működnek évezredek óta (néhány csak párszáz éve), pedig hatással voltak rájuk a világ eseményei
.
Te leszólod a nőket, és ez baj. Nem hiszem, hogy férfiatlan dolog lenne betenni a mosást, vagy a mosogatógépbe az evőeszközöket, poharakat, tányérokat, vagy felporszívózni (akinek ez a 3 dolog meghaladja a képességeit, azzal baj van), vagy együtt tanulni a gyerekkel. Még mindig hajlamosak sokan csicskásnak tekinteni a mellettük élő nőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!