Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a nők...

Mi a véleményetek a nők helyzetéről mostanság?

Figyelt kérdés
Mostanára szerintem túl nagyok az elvárások a nőkkel szemben. Míg az emancipáció előtt a nőnek a gyermeknevelés és a háztartás vezetése volt a feladata, mert a férje eltartotta. Mostanra a nőknek nem elég, hogy szülniük kell, gyereket nevelni, háztartást vezetni, de dolgozni is, meg kell állni a helyüket, akár egy férfinak, és a legtöbb munkáltató még érzékelteti is velük hogy "csak nők" (bérekre, és felvételkor a férfiak preferálására értem) És egy nő, mindemellett bármikor számíthat rá, hogy elhagyják, nyakán marad egy vagy akár több gyerek. És akkor mindent teljesen egyedül kell megoldania? Ez meddig fokozható? Csak én érzem ezeket a terheket soknak? Jön valaha változás?
2010. dec. 30. 19:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%
Ez így van. Részben a nők hibája is, köszönjék a szüfrazsettnek, nagy feminizmusnak, most már tessék enni a főztöt. Másik, hogy munkakeresés terén nagyon rossz a helyzet, szüljön, hogy ne haljunk ki, de a munkahelyre a kisgyerekest nem veszik fel, a még nem szültet nem veszik fel, mert szülni fog, akinek nagy gyereke van nem veszik fel mert már öreg. Ördögi kör, amire nincs megoldás. NEm látom a megoldását ennek a helyzetnek....
2010. dec. 30. 19:49
 2/19 anonim ***** válasza:
85%
A szüfrazsett mozgalomnak az volt a célja, hogy a nőket is emberszámba vegyék. Nem tudom, te mit szóltál volna ahhoz, előző, ha kaptál volna egy büdös nagy pofont, csak azért, mert volt v.mi önálló gondolatod, amit megosztottál a férjeddel.
2010. dec. 30. 22:36
 3/19 anonim ***** válasza:
8%
Nem teljesen mindegy? ezeknek soha semmi nem lesz jó.....
2011. jan. 1. 17:47
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
szerintem sok nő erélyesebben léphetne fel az őket háziasszonyként kezelőkkel szemben, mert nekik ez már nem kötelességük, teljesen egyenrangúak a férfiakkal elviekben, de gyakorlatilag érfi nem igen mosogat meg nem mos ki ruhákat. Az USA-ban én láttam olyat, hogy természetes az hogy a férj pakol be a mosogatógépbe meg a ruhákat mossa ki.
2011. jan. 1. 18:09
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Előzőnek.

Mindig elmosogatok magam után és szívesen mosok magamra, pedig férfi vagyok és ezzel nem vagyok egyedül (rengeteg ismerősöm van, akinek természetes, hogy legalább maga után elmosogasson).

A nőknek dolgozniuk kell, mert egy fizetésből (itt) nem lehet fenntartani egy családot.

Egy családban a nő mos, főz, takarít. A férfi pedig rendben tartja a kertet, a házat és elvégzi a nehezebb fizikai munkákat (nyilván panelban nincs kert). Szerintem ez így van rendben. A férfit is elhagyhatja az asszony bármikor, és akkor ottmarad a gyerekekkel/gyerekekkel együtt (fokozhatom: anyai ösztönök nélkül). Akkor meg egyedül kell megoldania mindent. Szóval szerintem cseppet sem rosszabb a nőknek. Persze tévedhetek, de szerintem nem ilyen téren kellene változás.

Minden jót!

2011. jan. 1. 18:43
 6/19 anonim ***** válasza:
5%

"Mostanra a nőknek nem elég, hogy szülniük kell, gyereket nevelni, háztartást vezetni, de dolgozni is, meg kell állni a helyüket, akár egy férfinak..."

Mar ne haragudj, nem ezt akartatok elerni?

Es akarki akarmit mond, a nok NEM ferfiak. Nem veletlen, hogy az oskozossegben a ferfiak vadaztak, a nok otthon maradtak a gyerekekkel, a ferfiak agya erre az eletmodra allt ra, hogy valamit teljesiteni es elsajatitani kell, hogy vedeni es eltartani kell a csaladot. Kesobb ebbol lett a karrierepito meg korabban a katonakat vezeto orszagokat hodito ferfi.

A nok meg nem veletlenul ugy fejlodtek, hogy mindenhez legyen erzekuk, ami az otthonvedesrol, csaladi kapcsolatokrol, kommunikaciorol, gyereknevelesrol, haz koruli munkakrol, kezugyessegrol szol. Ez igy is maradt jo sokaig.

Erre jon a 20. szazadba ez a b*zi feminizmus, es mindent fel akarnak boritani. Olyan, mintha a noket akarnad katonai sorba, a ferfiakat meg pelenkat cserelesbe allitani. Biologiailag kulonbozoek vagyunk, es ezzel semmi baj nincs es nem is volt soha.

Az egyetlen, amivel termeszetesen egyetertek, hogy a not ettol fuggetlenul egyenjogunak kell tekinteni, marmint tarsadalmilag, szavazas es jogok teren es, hogy helyet kell adni a noknek a politikaban. Ha rajtam mulna, lenne mindenutt ugyanannyi noi, mint ferfi vezeto a vilagban. Lehet, hogy jobb helyen tartanank.

2011. jan. 1. 23:18
 7/19 anonim ***** válasza:

"nekik ez már nem kötelességük, teljesen egyenrangúak a férfiakkal elviekben, de gyakorlatilag érfi nem igen mosogat meg nem mos ki ruhákat."

Mert evoluciosan soha nem is volt szerepe. Ez olyan, mintha a noktol varnank el, hogy sivatagi bevetesekre induljanak, meg a vilag legjobb sportoloi legyenek. Vannak nemi szerepek, es ezek nem veletlenul alakultak ki. Az agyunkban is benne vannak es voltak es lesznek. Magyaran azt elvarni, hogy a ferfi ilyen teren egyenrangu legyen a novel kb. olyan, mintha azt varnad a ferfiaktol, hogy szoptasanak, a noktol meg, hogy allva pisiljenek. Nem hazudtlhatjuk meg a termeszetet a hulye emberi szeszelyeinkkel.

2011. jan. 1. 23:21
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, hogy vannak törzsek, szubkultúrák (nem mindegyikük primitív közösség, modernek is vannak, fejlett országokban), melyekben a nők vadásznak, nők a vezetők. Eltelt már nagyon sok idő, mióta ember van a földön, és ezek a társadalmak ugyan kicsik, de még most is működnek. Szóval, mégsem lehetnek olyan rosszak a nők a főnök szerepben.

A kérdező arra gondol szerintem, hogy a nők több fronton is helytállnak, de a férfiak még mindig "csak" egy kategóriában mozognak, és nem volna rossz, ha a férfiaknak nem kéne rimánkodni azért, hogy segítsenek be a háztartás vezetésébe. Elég durva, hogy sok férfinak derogál pl. tisztán tartani a környezetét, és törődni a gyerekkel napi szinten.

Nem kéne leszólni a nőket. Bizonyították nem is egyszer, a történelem során is, hogy képesek helytállni országok élén is.

2011. jan. 1. 23:37
 9/19 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy vannak törzsek, szubkultúrák (nem mindegyikük primitív közösség, modernek is vannak, fejlett országokban), melyekben a nők vadásznak, nők a vezetők."

Tedd fel magadnak a kerdest, hogy miert van az, hogy csak par ilyen torzs van, ezzel szemben a vilagban az az elterjedt rend, ami. Elhiszem, hogy van par forditott gondolkodasu torzs, ahol a korulmenyek igy alakitottak, de vilagviszonylatban nem ez a jellemzo.

Senki nem szolta le a noket. Csak az igazsagot mondtam.

2011. jan. 2. 00:12
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Minden birodalom, melyet férfiak irányítottak, elbukott idővel. Ezek a kis közösségek működnek évezredek óta (néhány csak párszáz éve), pedig hatással voltak rájuk a világ eseményei

.

Te leszólod a nőket, és ez baj. Nem hiszem, hogy férfiatlan dolog lenne betenni a mosást, vagy a mosogatógépbe az evőeszközöket, poharakat, tányérokat, vagy felporszívózni (akinek ez a 3 dolog meghaladja a képességeit, azzal baj van), vagy együtt tanulni a gyerekkel. Még mindig hajlamosak sokan csicskásnak tekinteni a mellettük élő nőt.

2011. jan. 2. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!