2. keresztnévnek lehet külföldi nevet felvenni?
Én egy orosz női névre gondoltam, és azt tudom, hogy ha még egy nevet szeretnénk, az 10.000 Ft+ az iratokon átírni a nevet, stb.
De ha lehet külföldi nevet felvenni, az is ugyanannyiba kerül, vagy esetleg több?
Előre is köszönöm!!
(Rákerestem neten, de nem találtam, vagy nem értettem)
Lehet rosszul tudom, de úgy veheted fel a külföldi nevet, ahogy kiejtjük. (Svetlana- Szvetlána) Ezalól azt hiszem kivétel, ha külföldi állampolgár vagy (talán még a kettős állampolgárságú is).
Egyébként melyik az a név? :)
Ha magyar állampolgár vagy, akkor csak olyan keresztnevet vehetsz fel, amit a MTA engedélyezett, ennek listáját itt megtalálod:
Ha nincs a név a listán, akkor kérvényezheted, hogy vegyék fel. Elvileg ehhez nem kell sok, talán 50 ember, aki szeretné, ha azt a nevet felvennék a listára - viszont ilyen esetben az első kommentelő által jelzett módon, kiejtés szerint kell írni a nevet (így születtek a Dzsesszikák és a Sztellák)
Jajj benne van, pedig azt hittem nem lesz.
Persze kiejtés szerint szeretném, és a Nyina névre gondoltam. Nagyon sokat jelent nekem.
Köszönöm mindkét válaszolónak, nagyon sokat segítettetek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!