Ha a polgári nevemet meg szeretném változtatni akkor mijen törvények korlátoznak, illetve mennyire szabad az új nevem választása?
Figyelt kérdés
2010. dec. 23. 17:51
2/8 anonim válasza:
Értelmes nevet választhatsz és védett nevet nem engedélyeznek, pld történelmi személyek nevei.18 betöltött életév után kérelmezheted a területileg illetékes anyakönyvvezetőnél 10 ezer Ft illetéket kell fizetni.
3/8 anonim válasza:
nem 14 fölött? persze szülői engedéllyel
4/8 anonim válasza:
Nem lehetsz Orbán Viktor. Se Chuck Norris.
5/8 anonim válasza:
Helyesennemír József/Mária...........
ezt javaslom ;)
6/8 anonim válasza:
Az alábbi linken találsz mindenre kiterjedő, hivatalos választ:
18 éves kor felett szabadon megteheted, egy alkalommal
7/8 anonim válasza:
Szia!
Én megváltoztattam a vezeték nevemet. Én úgy tudom, hogy ha egy magyar névre akarsz változtatni, akkor valószínűleg engedik. Van egy olyan rublika a kérvényben, ahol meg kell indokolnod, hogy miért változtatod meg és miért arra, amire gondoltál. Gondolom az indoktól is függ, hogy engedik e, de valóban, magyarországon nem engednek "vicces+ és egyéb külföldi neveket.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:D
Az értelmeseket és az értelmetleneket is :D mindenkinek:)
2011. jan. 1. 18:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!