Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket mennyire korlátoznak a szülők? Elsősorban 16-17
évesekre vagyok kíváncsi.
Figyelt kérdés
Az a probléma, hogy barátnőm szülei kicsit szigorúbbak a kelleténél. Már majdnem egy évet töltöttünk együtt, szexről szó sem volt még, egyikőnk sem szeretné még, a szülei mégis félnek minket kettesben hagyni, nehogy megtörténjen. Ha nincs otthon senki, akkor nem mehetek el, mert féltik a lányukat. Meg is értem teljes mértékben, de rossz hogy ha legalább bennem nem, a saját lányukban bízhatnának. Az én szüleim sokkal nyitottabbak ezen a téren, már megbeszéltem velük, sőt Ő is beszélt már a szüleinek erről, hogy még a szextől távol állunk, és mégis. Mit tehetünk ezügyben? Ti hogyan másztatok ki az ilyen szülői védelem alól? Köszönöm előre is.
17/F
Z.
2009. febr. 19. 22:37
1/8 anonim válasza:
Nem kell ezt olyan keményen ellenezni, annál jobban bekeményítenek. Leginkább a barátnődnek kell a sarkára állnia, és megbeszélni veülk a dolgot, hogy felelős, érett lány, nem fog butaságot csinálni de szeretnétek néha romantikázni.
Mellesleg vehettek addig a szülőknek egy-egy színházjegyet, nem akkora pénzkiadás, hogy ritkán ne tudjátok megfizetni. Ha elfogadják, akkor csak aggódnak, ha még akkor is félnek, akkor keményebb eszközökhöz kell folyamodni és keményen beszélni a fejükkel.
2009. febr. 19. 23:04
2/8 A kérdező kommentje:
Annyira csicska helyen élünk hogy itt színház ugyan van, de előadás már aligha.. :D Egyébként köszi a tippet, itt inkább már komolyabb beszélgetésre lesz szükség, mert nem szeretném ha ez később is így lenne.
Köszi mégegyszer! :]
2009. febr. 19. 23:34
3/8 anonim válasza:
Nem elég hogy a barátnőd ismer és tudja, hogy nem fogtok "butaságot" csinálni. A szüleinél is be kell vágódnod. Lehet fárasztó és közhelyes de az illedelmesség és az udvariasság az első lépés az ősök megnyerésére. Nemcsak a szex témáról kell velük beszélgetni. Érezniük kell hogy bízhatnak benned. Időre hazavinni a lányukat, ha náluk vagy a szülőkre is szánj pár percet. Szép lassan kialakul majd a dolog,de ne csináljatok semmi olyat amit nem néznének jó szemmel.
2009. febr. 19. 23:39
4/8 anonim válasza:
Az előttem szólónak igaza van nagyon is.A bizalmukat el kell nyerned ha valóban szereted és komolyan gondolod a kapcsolatot.Miért gondolod hogy nem bíznak benned?El kellene menned és elmondani nekik amit gondolsz,jobb ha a Te szádból hallják mit szeretnél.Ezzel nagyot nőnél a szemükben és látják hogy nem sumák vagy hanem határozott.Amíg ez nem történik meg,állandó feszültség lesz köztetek is és a szülők és Te közted is.Hát hajrá ha valóban szereted....:) én egy 16 éves lány anyukája vagyok.Remélem segítettem kicsit :)
2009. febr. 20. 08:28
5/8 anonim válasza:
hát..ha a lány a sarkára áll, eréjesen is meg lehet oldani a dolgokat... ha már jobban közeledik a 18hoz, mint a 17hez, akkor megteheti azt amit én két évvel ezelőtt: anyukámék nem engedték, hogy a párom nálunk aludjon, azt sem hogy én náluk... pedig egész éjjel együtt lógtunk egy sörözőben zárás után meg a tiszaparton...hajnal 3 fele mentem haza általában és a tiszaparton sokszor le is feküdtünk egymással...szóval a szexet nem zárta ki az, hogy nem aludhattunk együtt, mégis megtiltották...én megelégeltem , egyszer fogtam a cuccom, és elmentem a páromhoz... egy hétig a szüleim felé se néztem, mire visszamentem, szerelmi fészket csinált a szobámból (nagyon hangulatos volt), és csak azt mondta, azért néha itt is legyetek, mert hiányzol...
2009. febr. 20. 10:45
6/8 anonim válasza:
Nekem a legnagyobb problémám az, ha szakításra kerül a sor, hogy hiányzik a család. Ez teljesen komoly. Szeretek beszélgetni a szülőkkel, tesókkal, jó kapcsolatot kialakítani... Szerintem nálatok is ez hiányzik. Beszélgessetek, és ha kicsit oldottabb a hangulat, akkor már eltudod neki mondani, hogy nem kell félteniük a lányukat. Amúgy én 18 éves vagyok, és 16 éves korom óta annál alszom, akinél akarok, mert a szüleim bíznak bennem, és tudják hogy bármit is teszek, azt megfontoltan teszem ilyen téren! :)
2009. febr. 20. 11:46
7/8 A kérdező kommentje:
A szülei egyébként már több mint egy éve ismernek, apát meg több mint 6 éve. Amikor náluk vagyok, szoktam a szüleivel beszélgetni, bár nem ilyen dolgokról, csak a mindennapi szokásos témákról. A lányt nagyon szeretem, a kapcsolatot pedig teljes mértékben komolyan gondolom, köszönöm szépen a válaszokat, különösen a 16 éves lány anyukájának, az fogott meg a legjobban. :)
2009. febr. 20. 15:03
8/8 A kérdező kommentje:
Jah és azt elfelejtettem mondani, hogy barátnőm 16 éves, én pedig 17.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!