Az emberek nagy része miért nem kedveli a zsidókat?
Tudom, hogy kismillió ilyen kérdés volt rá, de egyiknél sem találtam megfelelő választ. Arra lennék kíváncsi, hogy mit csináltak/csinálnak a zsidók, amiért ekkora utálatot érdemelnek? Légyszíves kíméljetek meg az olyan jellegű válaszoktól, mint a "Mert van eszük!" vagy "Mert megérdemlik!", indokoljatok is.
Ui.:Nem arra akarok célozni, hogy nem jogos az utálat, csak az érdekel, hogy mi a kiváltó oka.
mert nem tudják, hogy nagy valószínűség szerint a saját őseik között is van zsidó... amennyire keveredett nép vagyunk, itt tiszta magyar tuti nincs.
amúgy szerintem nem lehet általánosítani, ugyanolyan nép, mint mi vagyunk, vannak okosak, szegények, buták, gazdagok, tisztességesek, tisztességtelenek, vallásosak és nem vallásosak ott is és még sorolhatnám. A fajgyűlölet mellett legtöbb esetben valamilyen kisebbségi komplexus áll, ha valakit lenéz, magát többnek láthatja. ez persze tudattalan dolog, ha tudatos lenne, nyilván nem csinálná!!
gondolj bele, hányan utálják a feketéket és közben soha, eggyel nem találkoztak, beszéltek még és lehetne tovább sorolni.
olvasgass a témában, ha érdekel, pl eliot aronson - a társas lény
nagyon szórakoztató, jó könyv és nem utolsó sorban tudományos is
a válasz inkább a bibliában, és a vallásban keresendő.
a zsidó szokások ember és szeretet ellenesek
minden más vallásban az egymás iránti szeretet és megértés áll a középpontban.
mellesleg a biblia gyakran ábrázolja öntörvényűeknek a zsidókat.
18.15 mint érintett mondom, hogy nálunk a család az első :) Messze nincs annyi válás a zsidóknál, mint a katolikusoknál. Az egész vallás tele van a család összetartásával, a szegények megsegítésével, és rengeteg dologgal ami a szeretettel kapcsolatos. Én a saját családomban nagyszülőket, dédszülőket is ismerve állítom, hogy nagyon komoly összetartás, és szeretet volt. Soha egy rossz szót, senki nem mondott senkiről, nem volt asszonyverés, gyerekverés, fenyegetés, fenyítés, megcsalás stb.
És amennyire belelátok más zsidó családok életébe ez átlagosnak mondható.
Nem nagyon foglalkozom ezzel az egésszel egyébként, de egy biztos, hogy azt már gyerekként is azt láttam, hogy míg más családok széthúznak, a gyerekek lenézik a szüleiket, az öregeket nem tisztelik stb. Addig ez sem nálunk, sem ismerős családoknál nem volt jellemző.
Az meg amit itt írt valaki, hogy mástól lehet lopni, csak zsidótól nem, ez egy butaság. A cion bölcseinek jegyzőkönyveiben olvastam ilyet én is, de, hogy azt vajon zsidók írták-e senki sem tudja. Ráadásul a cionisták olyanok izraelben, vagy a zsidó világban, mint bármely szélsőséges szervezet bármely országban. Nem gondolom, hogy ha mondjuk egy szélsőséges magyar csoport azt állítja, hogy csak a magyar az ember, mindenkit mást meg lehet lopni, akkor ezt a véleményt minden magyar osztaná.
Az is vicc, hogy az emberek NAGY RÉSZE utálja a zsidókat. Ez hülyeség. Állítom, és tapasztalom, hogy az emberek 99%-ának az ég egy adta világon semmi gondja velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!