Engem idegesít csak, mikor valaki (sőt lassan mindenki) minden egyes mondata végére betűzdel egy-egy "smiley-t"? (Nem skype-on és nem msn-en! )
Persze, mikor humorizál valaki, akkor megértem, de amikor például komoly téma közben erőlteti valaki a dolgot, azt nem "happy"-ségnek veszem, hanem szabályosan bárgyúságnak.
Csak egy példa:írja valaki, hogy sokan dolgoznak X városban az Y gyárban, erre odaír egy röhögő jelet :-)
Nekem nem fér a fejembe, hogy ezzel mi célja van ilyenkor valakinek, mit akar kifjezni?Talán azt, hogy "Hurrá,nekem nem kell ott dolgoznom!"(=dedós szint) vagy tényleg akkora divat már, hogy nem számít mikor használja valaki, a lényeg, hogy menő legyen.
Szeretném, ha nem csak a fiatal generáció írna, jóllehet felnőttek "förmedvényeiben" lassan gyakrabban találkozom ezzel az unkulturált hülyeséggel.
Én, amit sohasem használok fórumon, az az "XD". Egyszerűen rühellem... viszont én is szoktam "mosolyogni" a hozzászólásaimban, persze nem mindegyikben, de, ha olyan kedvem van, akkor odabiggyesztek egy mosolygós fejet :)
De szerintem eltúlzod az egészet... nagyon is. Szerintem jó, ha az ember mosolyog még a mondataiban is, persze bizonyos mértékig. Ha neked nem tetszik, nem kell vele törődni. Azért ne csináljunk a bolhából elefántot. :)
Szép napot.
Ha nem vicces a mondat, akkor is új értelmet adhat a szmájli neki. Sőt akkor igazán! Pl hogy ne érezzed haragosnak a stílust,a mely szmájli nélkül esetleg annak tűnne.
Pl:
Hogy lehet ezt nem érteni... :) De mennyire más így: :S és mennyire más mindenféle szmájli nélkül is.
A szmájli sokkal többször ad hozzá egy mondat érzelmi töltéséhez, mint ahányszor felesleges!
Köszi a hozzászólásokat,a negatívat + a pozitívat is, "a bolhából elefántot csinálok" tetszett a legjobban, holott leírtam a szövegkörnyezetet, hogy mikor nem menő, hanem még cinikus is...
Ezekről a kelletlen "szmájli" írókról mindig a Bikini száma jut az eszembe:Indokolatlan jókedv.
Csak az a szomorú, mikor az amúgy is rosszkedvű nemzetünk az amerikaiaktól akar minden sz*rt eltanulni és közben fogalma sincs róla, mikor-mit-hogyan...
Szerintem erre is igaz, hogy a túlzás visszatetsző. Vannak olyan mondatok, amiket egyszerűen nem lehet a szmájlival együtt elkézelni, mivel pontosan ellentétes az értelmével.
Ha odaillő, 1-2 még színesít is.
Ami a w-t illeti: egyetlen helyen nem zavar: ha valaki smsben írja így, mivel a w első, a v viszont 3. helyen áll a legtöbb telefonon, tehát ennyiszer kellene megnyomkodni a gombot és ugyebár az idő pénz! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!