Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Engem idegesít csak, mikor...

Engem idegesít csak, mikor valaki (sőt lassan mindenki) minden egyes mondata végére betűzdel egy-egy "smiley-t"? (Nem skype-on és nem msn-en! )

Figyelt kérdés

Persze, mikor humorizál valaki, akkor megértem, de amikor például komoly téma közben erőlteti valaki a dolgot, azt nem "happy"-ségnek veszem, hanem szabályosan bárgyúságnak.

Csak egy példa:írja valaki, hogy sokan dolgoznak X városban az Y gyárban, erre odaír egy röhögő jelet :-)

Nekem nem fér a fejembe, hogy ezzel mi célja van ilyenkor valakinek, mit akar kifjezni?Talán azt, hogy "Hurrá,nekem nem kell ott dolgoznom!"(=dedós szint) vagy tényleg akkora divat már, hogy nem számít mikor használja valaki, a lényeg, hogy menő legyen.

Szeretném, ha nem csak a fiatal generáció írna, jóllehet felnőttek "förmedvényeiben" lassan gyakrabban találkozom ezzel az unkulturált hülyeséggel.

2009. jan. 23. 08:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
77%

Én, amit sohasem használok fórumon, az az "XD". Egyszerűen rühellem... viszont én is szoktam "mosolyogni" a hozzászólásaimban, persze nem mindegyikben, de, ha olyan kedvem van, akkor odabiggyesztek egy mosolygós fejet :)

De szerintem eltúlzod az egészet... nagyon is. Szerintem jó, ha az ember mosolyog még a mondataiban is, persze bizonyos mértékig. Ha neked nem tetszik, nem kell vele törődni. Azért ne csináljunk a bolhából elefántot. :)

Szép napot.

2009. jan. 23. 12:25
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem vicces a mondat, akkor is új értelmet adhat a szmájli neki. Sőt akkor igazán! Pl hogy ne érezzed haragosnak a stílust,a mely szmájli nélkül esetleg annak tűnne.

Pl:

Hogy lehet ezt nem érteni... :) De mennyire más így: :S és mennyire más mindenféle szmájli nélkül is.

A szmájli sokkal többször ad hozzá egy mondat érzelmi töltéséhez, mint ahányszor felesleges!

2009. jan. 23. 12:28
 13/17 Srapnel ***** válasza:
85%
A kevesebb néha több. Szerintem "vok", szmájli, XD, meg a sok ilyen marhaság nélkül is érthető majdnem minden. Csak nem gondolod, hogy csak most találtuk föl az írást egy évtizede? Az Anyegint és az Egri csillagokat is meg lehet érteni, egyetlenegy darab szmájli nélkül is. Őszintén szólva engem rohadtul idegesít. Egy-kettő elmegy. De volt már egy lány, aki az összes "v" helyett "w"-t írt. Meg is kérdeztem, hogy ez mégis mire jó. Nem tudott semmit mondani, csak azt, hogy neki ez a stílusa, meg hogy elgépelte. Hogyne. Kétszázszor? Szóval ezek tipikusan gyerekes túlzások, ez a helyzet. Meg cukiskodás.
2009. jan. 23. 13:47
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszi a hozzászólásokat,a negatívat + a pozitívat is, "a bolhából elefántot csinálok" tetszett a legjobban, holott leírtam a szövegkörnyezetet, hogy mikor nem menő, hanem még cinikus is...

Ezekről a kelletlen "szmájli" írókról mindig a Bikini száma jut az eszembe:Indokolatlan jókedv.

Csak az a szomorú, mikor az amúgy is rosszkedvű nemzetünk az amerikaiaktól akar minden sz*rt eltanulni és közben fogalma sincs róla, mikor-mit-hogyan...

2009. jan. 23. 15:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
cejizlek, crikezlek, láwollak, ruci, vok, huje, akkoj, mikoj, ari, rendi, ezek nagyon fel tudnak idegesíteni és egyéb rovidítesek, szét szaggatják az ember agyát!!!!!!!!!!
2009. jan. 27. 01:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre is igaz, hogy a túlzás visszatetsző. Vannak olyan mondatok, amiket egyszerűen nem lehet a szmájlival együtt elkézelni, mivel pontosan ellentétes az értelmével.

Ha odaillő, 1-2 még színesít is.

Ami a w-t illeti: egyetlen helyen nem zavar: ha valaki smsben írja így, mivel a w első, a v viszont 3. helyen áll a legtöbb telefonon, tehát ennyiszer kellene megnyomkodni a gombot és ugyebár az idő pénz! ;)

2009. jan. 28. 23:50
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
(előző vagyok) elkézelni helyett értelmezni-t akartam írni, nem tudom, hogy lett belőle ez, bocs.
2009. jan. 28. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!