Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok nem szeretik a...

A magyarok nem szeretik a szlovákiai magyarokat? Ha nem miért?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 21:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
59%
Pontosabban megfogalmazva.Magyarok akik szlovákiában(direkt írom kicsivel) élnek semmi gond mivel Magyarok és hozzánk tartoznak.szlovákoknak soha sem volt hazája sz*rháziak mint a románok, idősebb vagyok mint szlovákia...valaki jól megfogalmazta ezt: "nem kell többé hazudnotok rám figyeljetek, SMS-ben megírom a történelmetek."
2010. dec. 20. 15:03
 12/19 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos a Kádár-rendszer agymosása nem múlt el nyomtalanul. Ráadásul 1990 után a közvéleményt formáló MSZP-SZDSZ kötődésű értelmiség hozzáállása szintén a kádári hagyományok folytatásának tekinthető. Azaz, nem kell igazából foglalkozni a határon túli magyarság sorsával, el kell azt felejteni, nehogy már megbántsuk a "testvéri szlovák, román, szerb" nép érzékenységét. Sajnos ennek a szellemi kútmérgezésnek a hatása még jó sokáig érezhető lesz.
2010. dec. 20. 16:25
 13/19 anonim ***** válasza:
80%

16:25-nek igaza van. Sok fejmosás eredménye ez :( És amúgy szerintem az idősebbekre jellemző ez. Ők abban a korban éltek, ezt tanították nekik. Sok öreg szavaz még mindig az MSZP-re. Ez van beléjük nevelve. Mi, akik fiatalabbak vagyunk, tőlünk már nem lehet olyan könnyen eltitkolni az igazságot. Na de a kérdésre válaszolva: nincs bajunk a határontúli magyarokkal (nincs is rá okunk).

18L

2010. dec. 20. 17:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem őket.Pont olyan magyarok mint mi.
2010. dec. 20. 18:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmi bajom a határon túli magyarokkal.
2010. dec. 20. 20:38
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én szlovákiai magyar vagyok, nem tudom miért van ez. De sokszor így van. Soha egy szlováktól sem kaptam olyan durva megalázó beszólásokat, mint magyaroktól. Lehet, csak én találkoztam ilyen emberekkel, de nagyon sok volt már, és nagyon rossz, hogy sokan, így gondolkodnak. De sokszor hallom, azt is, hogy sok szlovákiai magyar nem szereti a magyarokat, és pont ezért.
2012. jan. 3. 15:25
 17/19 anonim ***** válasza:
40%
A baloldal nem nagyon szereti.
2012. jan. 3. 21:02
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én se a szlovákiai magyarokat, se a szlovákokat nem utálom.

Egyrészt: a szlovákiai magyarok ugyanúgy MAGYAROK, a szlovákokkal pedig úgy vagyok, hogy köztük is vannak normálisak (akik nem gyűlölködnek).

2012. aug. 10. 10:40
 19/19 anonim válasza:
Azért mert az ottaniak se szeretik a magyarokat. Persze ez nem minde kire igaz, de egyszer voltak kint haveromék és halloták hogy magyarul beszélnek az emberek. Odamentek hozzájuk megkérdezni, hogy hol a WC és úgy tettek mintha nem ismernék a nyelvet. Utána meg csak szolvákul voltak hajlandoak valaszolni
2016. nov. 13. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!