Hogyan szokhatnám meg a magyar életet? Szomorú vagyok.
a szüleim magyarok, de születésemtől 14 éves koromig Szíriában éltünk a szüleim munkája miatt (testvérem nincs)
hirtelen jött a Magyarországra költözés, pont akkor amikor a gimnáziumot kellett kezdeni, nagyon nehéz volt, pl nem tudtam angolul, nem nagyon ismertem a magyar tantárgyakat, tananyagot, nem voltak barátaim, most sincs sok.
borzasztoan hianyzik, hogy arabul beszélhessek, hiszen otthon csak a szüleimmel beszéeltem magyarul, velük sem mindig. nagyon hiányoznak az ottani barátaink, a szokások, minden, maga az ország, a régi életem.
sokat sírok még mindig, ha Szíria az eszembe jut, pedg már 17 éves vagyok, idén érettségizem. a szüleimnek termlszetesen könnyebb volt otthagyni, hiszen nekik Magyarország nem volt idegen hely, mint nekem.
nincs ra nagy remény, hogy visszamenjek a közeljövöben, gondoltamrá hogy oda mehetnék egyetemre, de borzasztó drága lenne, és nem lenne ott senkim, ugyh ez valószínűleg nem lesz járható út. :(
kérem, adjatok itt tanácsot ha lehet, hogy szokjam, szeressem meg az új, magyar életemet, ugy érzem, nem sikerült 3 év alatt még beilleszkednem, bár valojaban magyar származásu vagyok, de 90%ban szírnek, arab anyanyelvunek érzem magam. pedig szeretnék úgymond magyar lenni, de furcsak az emberek, otthon valahogy nagyobb volt a tisztelet, az idősek, a bölcsebbek, a vallás irant, az emberekben több a hit, a pozitív szemlélet, ugy vettem észre, de ezt senki se vegye sértésnek, aki magyar.
bocsanat h hosszú lett, köszönöm aki elolvasta.
Az idősek iránti tiszteletnek itt is lenne több helye, ilyen szempontból büszke lehetsz magadra, tarts meg a szokásod. Biztos tudsz barátkozni, a vallással foglalkozhatsz, sőt, nem csak vallási, hanem egyéb területeken is készíthetnél fordításokat, lehetséges, hogy egy ilyen során is ismerkednél. Eljárhatnál kultúrkörökbe, ahol olyan fiatalok vannak, akiket szintúgy érdekel az arab világ - nem hiszem el, hogy nincsenek ilyen fiatalok.
Akár itt élő szírekkel, szír származású emberekkel is könnyen barátkozhatsz, vannak páran szerintem.
Egyébként hatalmas kincs lehet a későbbiekben a nyelv- és kultúraismereted. Az arab nyelv gyönyörű, a kultúra érdekes és színes - jobban, mint sokan hiszik.
És még valami: az esetleges gonoszkodókra ne figyelj, bár szerintem ez egy egyetemen/főiskolán már nem lehet akkora probléma. :)
Sok sikert! :)
21/L
salam!
én bőgnék a helyedben! ( "imádom" az arabokat!!)teljesen megtudlak érteni, szerelmem hasonlóan van mint Te. Ő az egyetem miatt van Európában( ő is arab), ő is mindenkit otthagyott a hazájában, nehéz volt neki, de valahogy ő annyira talpraesett , és optimista, hogy azt el sem lehet képzelni. Istenből merít erőt, és bármi rossz történik is vele ő levonja belőle a tanulságot és megy tovább. 100%-san bízik Istenben és tudja, hogy Ő csak a legjobbat akarja számára. Bízz Te is Istenben és ne gondolkodj a jövőn, Isten majd vezet Téged.
Bocsi, hogy ennyit írtam a szerelmemről, de mindig ő jár a fejemben...
18/L
Szerintem a kérdező azért ír jól, mert nem a magyar tini-mentalitást vette át, mint az itt születettek. Egyszer ráförmedtem egy "szííííjjjja babujjja cuppkázlak xerelmem naon-naon wíííí" lánytól és hasonlóan értelmes hozzászólásokat írogató barátnőjére, hogy miért nem tudnak MAGYARUL írni, a HELYESÍRÁS és NYELVHELYESSÉG szabályai szerint, mire rendesen visszaírt, hogy mit bírálom én őt, nyelvtanból 5-ös, többször ért el helyesírás versenyen kiemelkedő helyezést, épp a megyei fordulóra készül. Ennek ellenére úgy ír magánemberként ahogy akar, cupplázhat, xeretheeeet mekxorongathat bárkit, senkinek beleszólása hozzá, hogy ő milyen írásmóddal érzi jól magát. Én viszont aki xeretheeeet, mekpuccázhat stb, azt lenézem.
Kérdező: én is csak azt tudom javasolni, mint a többiek. Keres az országban élő arabokkal kapcsolatot, a régi barátaiddal levelezz, ha minden jól megy, míg vissza is költözhetsz.
Kb. 1-2 év megszokni egy idegen országot, akkor átkapcsol az agyad és már nem akarsz elköltözni.
Ha pl. valaki elmegy Kínába, vagy Afrikába, vagy bárhova, akkor ha fél vagy 1 évet ott töltött, jó eséllyel nem jön vissza. Egyszerűen átállt az agya, és már stresszes lenne a váltás, nehezen szánja rá magát.
Szóval rövidesen megszokod az itt tartózkodást.
"kérem, adjatok itt tanácsot ha lehet, hogy szokjam, szeressem meg az új, magyar életemet, ugy érzem, nem sikerült 3 év alatt még beilleszkednem"
3 év nagyon sok, ez alatt meg kellett volna szoknod. Én a helyedben pszichológiai tanácsadáshoz is folyamodnék.
Szíria egy baromi fejletlen, szegény ország, szóval nehogy azt hidd, hogy odakint jók lennének az életkilátásaid. Az, hogy te kivételezett, félig kívülálló emberként, ráadásul naiv gyerekként csak a jót láttad belőle, egy kicsit eltorzítja a látásodat. Számodra Szíria = boldog gyerekkor. Egy szír felnőtt számára nemcsak az, hanem nyomor és diktatúra is, meg abszolút kilátástalanság. Mondjuk megértem, hogy a teleket itt nehéz elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!