Bárcsak Amerikainak születtem volna. Te is ezt gondolod?
"Ja és ott vannak tengerek,szép helyek stb... És nem iylen csöves,piszkos hely mint Pest."
Én is szeretek külföldre utazni, de hé, olvasd már vissza saját magad. Ott sem az van, hogy élsz x helyen, és akkor az rögtön egyenlő magával a tenger és a szép hely. Attól, hogy te Budapesten laksz, és az "csöves, piszkos hely", Magyarországon is vannak szép helyek, csak utazni kell. Amerikában sem a hátsó kiskertedben lenne a Niagara.
Hát, én amerikainak születtem... :) Ne hidd azt, hogy annyira jó. Igaz, én Magyarországon nőttem fel, itt jártam óvodába, stb, de ismerem Amerikát. Hidd el, a hétköznap ott is hétköznap, a csóró ott is csóró, ott is gürizhetsz rengeteget, ha valamit akarsz. Az volt egyedül számomra a pozitív, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy milyen a hajad, milyen ruha van rajtad, és a műszaki cikkek olcsóbbak.
Az, hogy az amerikai emberek buták/butábbak (sajnos vagy sem) nem csak városi legenda, nagy részben igaz. Orbitálisan hülyék tudnak lenni, és elképesztően elvakítja őket a média, kezdve a reklámoktól a show műsorokig. (Persze ott is vannak jó egyetemek és értelmiségi réteg, nem azt mondom, hogy nincs). Kövérek, rosszak az ételek, a hétvégi családi program pedig általában kimerül a plázázásban.
A feketéknél is társadalmi helyzettől és neveltetéstől függ. Ha éjszaka sétálnál Bronxban, nem biztos, hogy azt mondanád, hogy nem olyanok, mint a cigányok. Ők is képesek ugyanazt csinálni, a fux a lényeg, meg a low rider üvöltő hip-hop zenével - mondom, itt is van kivétel!
Ellenben ha ki akarod próbálni magad, menj ki, lehet, neked pozitív lesz a tapasztalatod, mert van, akinek tényleg tetszik az ottani életmód.
A szeretet és tisztelet egyre nő bennem a szüleim, és régi tanáraim iránt, akik a hazaszeretetre, a hazám tiszteletére tanítottak. Úgy látom, ma egyre kevesebb ilyen tanár és szülő él. Sokkal fontosabb a neoliberális "multi-kulti" szemlélet, a HAZA, a gyökereink elvágása mellett. Szomorú... Ha idősebb leszel, esetleg tényleg sikerül kijutnod, úgyis megtapasztalod ezeket.
36
Nem biztos hogy látni fogod ezt a választ de azért leírom
3 ève költöztem ki Amerikába pontosabban Georgia államba azon belül is a fővárosba Atlantába.
Itt napi 8 óra munkával kényelmesen meg lehet èlni.Igaz hogy télen most nagyon hideg van de majd az elmúlik.Itt az emberek sokkal pozitívabbak mint Magyarországon èn nem bántam meg hogy kiköltöztem
Sőt tudom hogy nem egy hosszú ideje vagyok itt de inkább amerikainak èrzem magam mint magyarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!