Ha újra kezdhetnéd az életed minek tanulnál? Mit dolgoznál?
Még általánosban elkezdtem volna angolt tanulni - nekünk a német volt az egyetlen tanulható nyelv, és abba is belehúztam volna. Középiskolás koromban letettem volna a középfokú nyelvvizsgát németből - ott meg németet nem tanultunk -, aztán OKJ-s suliban angolból. Meg jobban beleástam volna magam a művészettörténetbe, nem csak úgy, hogy "De hát ezt tudom" - közben meg nem. Eddig ennyi.
24/L
Ezerszer többet tanulnék, és nyelvvizsgáznék, először németből, majd angolból, egyetem alatt oroszul tanulnék.
Orvosnak mennék, méghozzá sebésznek, sürgősségire. Amikor már tapasztaltabb lennék, háborús övezetekbe is mennék gyógyítani.
Ha ez nem jönne össze, akkor felvételiznék a ZMNE-re, nemzetvédelmis lennék.
Nem tanultam volna zongorázni 8-18 éves korom között, vagy ha igen, kevesebbet,
nem egy erős gimibe mentem volna középszerűnek, hanem egy középszerűbe erősnek,
tanultam volna a németet, és nem lógtam volna franciáról, az oroszt meg csak annyira, hogy ne akarjanak mindig megbuktatni...
nem ágáltam volna, hogy nem akarok irodában ülni, és nem akarok könyvelni tanulni, mert anyutól már minden a kisujjamban lenne, és most is irodában ülök, csak még könyvelni sem tudok,
nem lettem volna jó kislány, és állandón pasiztam volna, és most tudnám, hogy kivel jó nekem, és már talán nagymama is lehetnék,
és nem hinném el, hogy nem kell a fősuli, aztán 37 évesen rájövök, hogy kell, és amikor befejeztem, tanulok most is tovább ...
m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!