Ha újra kezdhetnéd az életed minek tanulnál? Mit dolgoznál?
Én még a Kádár rendszerben jártam iskolába,akkor nagyon kevés esélye volt valakinek is a Felsőoktatásban tanulni,csak elitképzés volt.Egy-egy korosztálynak csak a 9-10%-ka tanulhatott a felsőoktatásban,mert a rendszer félt az értelmiségtől.
Ha ma újra kezdhetném az életem akkor,mindent megtennék azért hogy Egyetemet végezzek,ne csak egy érettségivel rendelkezzek.
Ha újrakezdhetném, újrakezdeném.
Onnan futnék neki, hogy nem közgazdaságtanból érettségiznék, hanem imformatikából (így a két 4-esem és két 5-ösöm mellett valószínűleg nem egy 2-es lenne az ötödik jegy), aztán nem FSZ képzésre mennék, hanem vagy főiskolára, vagy egyetemre. Már akkor meg kellett volna csinálnom a nyelvvizsgát, és nem 24 éves fejjel. Ha akkor normálisan továbbtanultam volna, már rég túl lehetnék a masterképzésen is, és nem most, munka mellett szívhatnék ezzel. Szerettem volna szociológiát tanulni, de az nem jött össze, kevés volt a pontom...
Nem hagynám, hogy az amúgy is múlandó szerelem, vagy egy pasi befolyásoljon abban, hogy éljem a saját életemet. 18 évesen kár, hogy ezt még nem láttam át ennyire...
Sportoltam volna már általános iskolától kezdve.
Nem abba a középsuliba mentem volna amelyiket pár éve jártam ki hanem egy kicsit erősebbe, és jobban tanultam volna hogy bírjam.
Hát, először is általánosban jobban tanulnék, elmennék egy jó nevű gimibe és ott is ezerrel tanulnék, hogy az érettségim a lehető legjobb legyen, közben azon agyalnék, hogy mi lenne nekem az ideális munka. Sajna beteg vagyok, psoriasis, és amikor tünetmentes lettem 1 évre elbíztam magam és szakácsnak mentem, amit szeretek, de hiába nem fertőző a betegségem, nem szép és így hátrányban vagyok.
Ha minden jól megy, újságírást fogok tanulni jövőre, de azért még keresek, kutatok, hogy biztosan legyen valami jó, amivel el tudok helyezkedni a betegségem ellenére is.
Az életem ilyen most: általánosban átmentem, majd mivel elég félős voltam, barátnőm után mentem egy szakközépbe, ahol letettem az érettségit, de nem lett túl jó, olyan 3,4 körüli átlagom lett, sajna a matek sokat rontott. Most ugye szakácskodok.
Azt biztos megtanultam, hogy a tanulás fontos, de hát próbálja meg ezt bárki is elmondani a fiatalabbaknak, én se hittem el. :D
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!