Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Vajon a médiának és az előítél...

Vajon a médiának és az előítéletnek köszönhető az a sok anti-emo?

Figyelt kérdés

Légyszives olvassátok el a magyarázatot mielőtt választ adtok.Magyarországon és minden országban rengeteg különféle stílus van:Rock,Punk,Disco,Techno,Tecktonik stb.

Egyik stílussal szemben sem láttam még ennyi előítéletet mint az emoval.

Nem értem,vajon a médiának köszönhető ez a sok anti?

Az emo szórol minden második embernek a következő szavak jutnak eszébe:öngyilkosság,vér,érfelvagdosás.Mi sem bizonyítja jobban,mint az,hogy google-ba bárki beírja:emo.Mit ad ki kapcsolodo keresésnek?halál.

De miért gondoljátok ezt?

Van a scene stílus,amit sokan összekevernek az emoval.Pedig nem.A scene lényege a megbontránkoztatás,az ego,és a mindenáron be akarom bizonyítani,hogy egyedi vagyok.

Az emot rengetegen rosszul ejtik ki/írják.De miért?Ki hallott már rockeresekről,punkosokról stb?

Az emo helyesen:imó (kiejtés) emonak írjuk,és semmiféle emos,imos,emós,imós nem jo......

Na de visszatérve a lényegre...

Az emokon belül is vanna ugyebár külön "stílusok"

sucy emo:pimasz,elegáns,vidám,színes kedvelő

half'n emo:fél emo.belül emo,kívűl nem.

hard emo:na ők a depisek,érfelvagdosósak stb.

(van még több,de ezek a lényegesebb emo "fajták.")

Nem értem,miért nem vagytok/vagyunk toleránsabbak?

Miért zavarja a köznépet az,ha valaki felállított hajjal megy az utcán,és kicsit más a lelkivilága mint másoknak?a többi stílus követőivel szemben miért nincs ekkora előítélet?

a hard emo és a pózerek keveredéséből miért kell elítélni az összes emot?ők ketten akik vagdossák magukat,sírnak állandóan,feketébe járnak,undorítóan sminkelik magukat.

És?Csak az emok között vannak b*zik/lezbik/bik?Hány emot látunk melegfelvonuláson?Egyet sem.Ők megtartják maguknak,és nem miattuk kell lezárni Pest bizonyos szakaszait, bizonyos időközönként mert felvonulási vágyakra éreznek késztetést...

Ez az"egy miatt az összeset ítéljük el,mert ez Magyarország" kicsit olyan mint amikor egy nőt/férfit megcsal a párja és ez miatt teljesen elítéli az ellenkező nem,összes tagját..

Szóval komolyan érdekel mindehhez az előítélet játszik közre?

Illetve ugye a média,ahol mást nem hallunk csak vér vér és vér.

Nem érdekelnek a lekezelő válaszok

2009. jan. 15. 02:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
59%

A normális emokkal nincs bajom. (EMOK, nem emosok, nem imósok, nem pózerek)

De te valóban "SZÁNI" vagy. De ne félj, majd kinövöd :P

2009. jan. 16. 01:18
 12/15 anonim ***** válasza:
66%

A médiának biztosan nem köszönhető ez. Én speciel még nem is láttam egy médiában sem, hogy bármit (akár pozitívat, akár negatívat) írtak volna róluk.

Szerintem sokkkal inkább maguknak köszönhetik az emósok/emók/francotseérdekli.

Alapvetően a mai tinik egy részének a balf@sz hülyesége ez, hogy tartozzon valahova (majomszokás), és hogy "egyedinek tűnjön". És a nyomi kis majom nem veszi érszre, hogy pont ezzel lesz ugyanolyan, mint a többi kis szánalomra méltó kis senki.

De majd idővel kinövik. Addig meg vagdossák csak magukat - hátha egyszer megszalad a penge, és ott döglik meg. Megérdemli majd.

Egyébként a rockerekkel, hippikkel, meg a többivel szemben is ugyanez volt a vélemény, mikor megjelentek. Szóval semmmi különbség - egy újabb baromság a sok idióta tini számára...

Ui. a rockzenével semmi bajom, sőt, a punkzenét is szeretem. Csak a mellé járó "én rocker vagyok"/"én punk vagyok"/stb. című baromságot nem becsülöm semmire. Nem attól szereti az ember a zenét, hogy majmolja a másikat. Persze tiniknek jó ... valamire.

Jöhet a lepontozás. Nem gyűjtök pontot. :)

2009. jan. 16. 08:27
 13/15 anonim ***** válasza:

szia.hát én kicsit késöbb válaszolok de azért leirom.

olyan angy hülyeség betájolni hogy:

"Az emokon belül is vanna ugyebár külön "stílusok"

sucy emo:pimasz,elegáns,vidám,színes kedvelő

half'n emo:fél emo.belül emo,kívűl nem.

hard emo:na ők a depisek,érfelvagdosósak stb.

(van még több,de ezek a lényegesebb emo "fajták.")"

most komolyan. egy rockerről, punkról mikor mondjuk hogy:

Jellemzői: szomorú, kedves, visszahúzódó.. ezt nem lehet megmondani stílus alapján. ti azt hiszitek igen, de ez marha nagy hülyeség. meg még hogy egy életérzés.. ha ezt valaki el tudná nekem magyarázni megköszönném, mert komolyan nem értem :D hogy lehet az emo egy életérzés? meg basszus miazhogy az emok éreznek??? :'DDD mert a normál emberek nem?.D

na jó nem húzom itt tovább a saját agyam. SZÁNI az egész

2009. ápr. 13. 18:06
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

a kérdésedre pedig:

nem, nem a médiának köszönhető ez a sok anti-emo

az emok köszönhetőek a médiának.:D köszönjük, hogy mostmár nem festhetem be a hajam, nem vehetek fel csíkos vagy pöttyös ruhát, nem húzhatom ki a szemem vagy nem lehet oldal fufrum, MIATTATOK ti büdös parasztok..

2009. ápr. 13. 18:07
 15/15 anonim ***** válasza:
de ha pl a scene majmok annyira atom egyediek, miért néz ki mind ugyanúgy? amúgy jó lenne kicsit magatokba szállni és kezdeni valamit az életetekkel. úgy értem valami értelemset. különben is, gyerekek vagytok!!! miért nem töltitek ezeket az éveket úgy hogy ÉLVEZITEK és nem mindenben szart keresitek. engem elszomorít, hogy egy ilyen generációt sikeredett ideszarnia annak a sok szülőnek, és elnézést a kifejezésért :S
2009. nov. 29. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!