Vajon a médiának és az előítéletnek köszönhető az a sok anti-emo?
Légyszives olvassátok el a magyarázatot mielőtt választ adtok.Magyarországon és minden országban rengeteg különféle stílus van:Rock,Punk,Disco,Techno,Tecktonik stb.
Egyik stílussal szemben sem láttam még ennyi előítéletet mint az emoval.
Nem értem,vajon a médiának köszönhető ez a sok anti?
Az emo szórol minden második embernek a következő szavak jutnak eszébe:öngyilkosság,vér,érfelvagdosás.Mi sem bizonyítja jobban,mint az,hogy google-ba bárki beírja:emo.Mit ad ki kapcsolodo keresésnek?halál.
De miért gondoljátok ezt?
Van a scene stílus,amit sokan összekevernek az emoval.Pedig nem.A scene lényege a megbontránkoztatás,az ego,és a mindenáron be akarom bizonyítani,hogy egyedi vagyok.
Az emot rengetegen rosszul ejtik ki/írják.De miért?Ki hallott már rockeresekről,punkosokról stb?
Az emo helyesen:imó (kiejtés) emonak írjuk,és semmiféle emos,imos,emós,imós nem jo......
Na de visszatérve a lényegre...
Az emokon belül is vanna ugyebár külön "stílusok"
sucy emo:pimasz,elegáns,vidám,színes kedvelő
half'n emo:fél emo.belül emo,kívűl nem.
hard emo:na ők a depisek,érfelvagdosósak stb.
(van még több,de ezek a lényegesebb emo "fajták.")
Nem értem,miért nem vagytok/vagyunk toleránsabbak?
Miért zavarja a köznépet az,ha valaki felállított hajjal megy az utcán,és kicsit más a lelkivilága mint másoknak?a többi stílus követőivel szemben miért nincs ekkora előítélet?
a hard emo és a pózerek keveredéséből miért kell elítélni az összes emot?ők ketten akik vagdossák magukat,sírnak állandóan,feketébe járnak,undorítóan sminkelik magukat.
És?Csak az emok között vannak b*zik/lezbik/bik?Hány emot látunk melegfelvonuláson?Egyet sem.Ők megtartják maguknak,és nem miattuk kell lezárni Pest bizonyos szakaszait, bizonyos időközönként mert felvonulási vágyakra éreznek késztetést...
Ez az"egy miatt az összeset ítéljük el,mert ez Magyarország" kicsit olyan mint amikor egy nőt/férfit megcsal a párja és ez miatt teljesen elítéli az ellenkező nem,összes tagját..
Szóval komolyan érdekel mindehhez az előítélet játszik közre?
Illetve ugye a média,ahol mást nem hallunk csak vér vér és vér.
Nem érdekelnek a lekezelő válaszok
vannak*
és nem sucy hanem saucy emok.....
Ja a hajrol és a sminkről még annyit.
A hajtol azért nem látszik a félszem,mert ez egy jelkép.Azt jelképezi,hogy nem vagyunk kíváncsiak a világ gyilkolós,verekedős,veszekedős,véres oldalára
A sminkről:Elvileg nem lehet megkülönböztetni a lányokat és a fiukat.Ez szerintem is undorító.Mint a transzik komolyan.Hát nézzük meg Izzy Hiltont.Ki mondaná meg róla,hogy férfi?A méteres póthajáról és a kilo sminkéről nem is beszélve.De azért a 90%-ot meg lehet különböztetni.És akkor ez egy ujabb ok az elítélésre?az a 10%?vagy már csak azért,hogy legyen valami?valami amibe bele lehet kötni?
kiegészítésképp:a 3 x azt jelenti,hogy:nem dohányzunk,nem iszunk,és nem drogozunk.
Ez szerintem azért egy elég komolya dolog....De ezt mégsem említi senki előnyként.....
Ez egy lekezelő válasz, ne olvasd el!
Szegény :) Emiatt nem aludtál? Remélem jól esett kiírni a bánatodat :) Amúgy melyik szemeddel hoztad össze? Milyen előítélet? Az étteremben sírsz, mert nem tudod eldönteni melyik WC-be kell bemenned? Az életedre esküszöl? (Akkor hazudsz!)
Sírás-rívás, "semmire nem vagyok jó", "utálok mindekit-mindenki utál", önsajnálat, depresszió. Ez elvileg igaz az emora. Most őszintén mit várnak? Ettől szimpik lesznek??? Örüljünk neki? Ünnepeljünk? Ne haragudj, annyira életképtelennek tűnnek az emok... ez nem előítélet.
"A hajtol azért nem látszik a félszem,mert ez egy jelkép.Azt jelképezi,hogy nem vagyunk kíváncsiak a világ gyilkolós,verekedős,veszekedős,véres oldalára"
oké, de akkor mit érdekel, hogy nem szeretnek benneteket?
"egy miatt az összeset ítéljük el,mert ez Magyarország"
nem hiszem, hogy ez magyar vonatkozású lenne, legjobb tudomásom szerint máshol sem szeretik őket.
"Ők megtartják maguknak,és nem miattuk kell lezárni Pest bizonyos szakaszait, bizonyos időközönként mert felvonulási vágyakra éreznek késztetést..."
vegyél vissza magadból, mert még ha igazad is lenne, akkor sem tesz jóvá az a tény, hogy van nálad rosszabb is. Egyébként ők legalább (még ha nem is értek egyet a módszereikkel) kiállnak valamiért. Te mikor vállaltál fel valamit utoljára tudván, hogy bizonyosan nem gyenge atrocitás fog érni??? Szerintem soha.
Most komolyan, hajnali kettőkor nincs jobb dolgod, mint siránkozni????
Helló! Én nem szeretném, ha fiam több időt töltene a fürdőszobában, mint én, alapvetően nem lehetne megkülömböztetni őt egy lánytól, lányosan riszálná magát, rinyálna, nyávogna , világfájdalmában vernyákolna stb.. Maga a stílus sem tetszik, meg a nyálas zene amit hallgatnak, de ez a kissebbik gond. Én tizenévesen kőkemény rocker voltam, és el tudom képzelni, hogy anyumat mennyire kiborította a 20 soros acélbetétesem, a tetoválásaim, piercingem, zene, öltözködésem, de én mindezek mellett normális mentalitású tinédzser voltam, normális jegyekkel a suliban, nem züllöttem el, befejeztem az iskolákat stb..
Szóval igazából az úgymond meleg beütés mellett a mentalitással is baj van, amiket hordoznak...
Nekem az a véleményem, hogy nem szabad ennyire elítélni az emokat. viszont ez az önsajnáltatás, hogy " szar az életünk, és MI még szarabbá tesszük magunknak azzal h a sárba döngöljük magunkat" ez hosszútávon semmi jóra nem vezet. sőt... az ő életüket keserítik meg hosszútávon.
mert ez tényleg sárbadöngölés.. a sz*rt keresik mindenben.
amúgy tényleg mindenkinek meg van a maga stílusa, és ezért nem kéne csesztetni, de nekem is megvan a véleményem az emoról.
amúgy meg az szerintem sokkal szánalmasabb, amikor valaki feketébe jár, és már rámondják h : jajj te emoS vagy.... meg meglátnak egy csíkos ruhát: jajj de emo. engem ez idegesít de nagyon:S
Viszont az előttem szólókkal elég sokmindenben egyetértek.
Lekezelő válasz.
Szerinted miért van az, hogy emost 18 felett csak elvétve látni? És így ejtem, hogy emós, nem érdekelnek a baromságaid, tipikus kényeskedés, nem leszarom hogy kell szerinted ejteni, ha én így ejtem? Na. Szóval ezt az emberek kinövik. Tehát olyan komoly dolog nem lehet. Lehet, most annak tűnik, de az egésznek nincs célja, nincs alapja, egy divathullám (a multik is tele vannak emo cuccal, különben honnan öltözne fel a sok tini?). Nem életforma. A smink meg a haj... hát unpraktikus és lányos (a két szó azért összefügg), az meg, hogy az emósok lányos hangon vinnyognak... hát száni :D
Nyugi, majd te is ugyanígy fogod érezni később, még ha nem is tudatosul, mert hát az ember ritkán szeret magáról szart gondolni.
1.válaszoló igen jól esett :)
igen emiatt nem tudtam aludni :(
mindkét szememmel konkrétan :)
De visszakérdezel az előítéletre?talán nem tudod mit jelent? :) az már baj :)
az az éttermes nagyon vicces volt,én is olvastam már valahol,és most itt jó sokat nevettem rajta.Köszönöm :)
Nem látom,hol esküdtem? :)
2.válaszoló.Nincs jobb :)
3.válaszoló az emosokat én is :)
4.válaszoló 4-es tanuló vagyok,viszont rám csak anya tud haragudni,de ezt nem részletezem :)
Száni? Be kell látni,azért az emok nem rövidítenek száni-nak szavakat :D :D
örömmel látom akármennyire le vagyunk szólva,vannak nálunk butábbak is .. :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!