Tényleg az állatvédőknek köszönhető hogy egyre több a gazdátlan kutya?
...na mielőtt nekem estek! Egy nagytudású és széles látókörű világlátott ember ültette el a fejemben a gondolatot.
Miszerint ha mi állatvédők nem mentenénk meg és kínálnánk ingyen a chipezett oltott ivartalanított keverék és/vagy fajtatiszta kutyákat, akkor többen gondolkodnának felelősebben és nem születne ennyi szaporított és/vagy véletlen alom.
Tudom hogy nincs igaza, de érdekelne mások véleménye is. hiszen lássuk be ha egy kutyát legyen az balesetes, illatos úti, gazdátlan, talált, ottfeljtett, szaporító által leseljtezett nem nézzük hogy honnan jön csak azt hogy segítségre van szüksége...és esélyünk nincs pl azt eltiltani a kutya tartástól akitől kutyát mentünk...
Én lennék a legboldogabb ha minden kutya gazdás, regisztrált chipes tenyészsemlés és/vagy ivartalanított lenne....lehet tényleg mi vagyunk ennek az akadálya?
Pedig így van.
50 éve, mikor hírből se volt ivartalanítás meg chip, ha nem kellett kiskutya, agyoncsapták a felesleges almot.
Ma elviszik menhelyre, elajándékozzák, utána elszökik, megunják és kiteszik, vagy csak átszökik egymáshoz két kutya, és hoppá, kész az új nem kívánt alom.
Kegyetlenül hangzik, de halott kutya nem szaporodik.
Ahogy most se, ha mondjuk engedik elaltatni. Jönnek az állatvédők, mindegy, kihez és hová, csak életben maradjon, és odaviszik a Mari nénihez falun, akinek kimúlt az öreg kutyája. Mari néni meg nem fogja ivartalanítani a kisnyugdíjából, és hopp, már le is ellett a kutyuli, újabb 8 kutyának kell gazdát találni.
Önmagában az ivartalanítás ennek pont az ellenkezőjét szolgálná, hisz nincs nem kívánt alom, nem lesz szaporítva, stb.
De az, amikor az állatvédők foggal-körömmel harcolnak minden menhelyes, altatásra váró kutyáért, és osztogatják fűnek-fának: teljesen más, hisz eleve felesleges, senkinek se kellő kutyákat segítenek hozzá a szaporodáshoz.
agyoncsapás?
ÉS AKKOR AHOL AZ EMBEREKNÉL ÁLL FENN A TULNÉPESEDÉS AZOK IS CSAPJÁK AGYON A GYEREKET??????
20:48
Igen, sajnos ebben van valami, de úgy sejtem azok az emberek akik lelkiismeretesen szeretnének segíteni az állatokon, magukból indulnak ki, hogy Ők hogyan és milyen felelősséggel gondoskodnak egy állatról. Úgy, mint Én is. Ezért nem vesszük észre, mekkora befolyással vagyunk a dolgokra. Jó lenne megtalálni az aranyközéputat, de ez sajnos nem lehetséges, amíg szélsőséges gondolkodású emberek vannak a Világban.
21:16
Igen, a legtöbb menhelyen is a legtöbb kutya már ivartalanított.
ma 21:16
Szerintem ez koránt sincs így, még felnőtt kutyák esetén sem! Az örökbeadott kölykök esetében pedig ellenőrizhetetlen az ivartalanítási kötelezettség betartása :-) tisztelet a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!