Tényleg az állatvédőknek köszönhető hogy egyre több a gazdátlan kutya?
...na mielőtt nekem estek! Egy nagytudású és széles látókörű világlátott ember ültette el a fejemben a gondolatot.
Miszerint ha mi állatvédők nem mentenénk meg és kínálnánk ingyen a chipezett oltott ivartalanított keverék és/vagy fajtatiszta kutyákat, akkor többen gondolkodnának felelősebben és nem születne ennyi szaporított és/vagy véletlen alom.
Tudom hogy nincs igaza, de érdekelne mások véleménye is. hiszen lássuk be ha egy kutyát legyen az balesetes, illatos úti, gazdátlan, talált, ottfeljtett, szaporító által leseljtezett nem nézzük hogy honnan jön csak azt hogy segítségre van szüksége...és esélyünk nincs pl azt eltiltani a kutya tartástól akitől kutyát mentünk...
Én lennék a legboldogabb ha minden kutya gazdás, regisztrált chipes tenyészsemlés és/vagy ivartalanított lenne....lehet tényleg mi vagyunk ennek az akadálya?
Van valami abban a mit mondasz, mert tényleg az van, hogy megoldjuk az emberek helyett a problémákat. Le van a gond a felelőtlen emberek válláról, mert jól bedobják a menhely kapuján a felesleges szaporulatot, és szentül hiszik, hogy milyen jól döntöttek. Ha nem lenne ilyen lehetőség, akkor legalább szembesülniük kéne azzal, hogy milyen egy alomnyi kiskutyát agyonütni, lealtatni, stb. Tudnák, hogyha meg akarnak szabaduli a kutyától, akkor nem lenne esélyük. Mert most az van, hogy aki meg akarni szabadulni a kutyájától, azt a menhely rácsaihoz köti, és majd keresnek neki az állatvédők új gazdit.
Bár szerintem a jelenlegi helyzet már olyan, hogy ártani nem lehet...
Ha a sintértelepeken -a megfelelő idő letelte után- alapból ivartalanítanák a kutyákat, akkor kutyaszaporítás céljából nem tudnák kihozni az adott fajtára hasonlító kutyákat.
Szerintem az állatvédők, fajtamentők munkája már csak ezért is elengedhetetlen, hogy legalább ők ivartalanítják az állatot, így a szaporító kevesebb ivaros kutyához jut ingyen!
A kutyatartók tájékoztatása az egyszeri szaporulatok következményeiről nem megoldott.
(Talán az állatorvosi rendelőkben kellene adni nekik erről egy kis szórólapon tájékoztatást?)
Legtöbben azt sem tudják, hogy az ő egyszeri almuk kiskutyái helyett, hány menhelyi kiskutyát lehetne gazdához juttatni.
(Azon túl hogy genetikai, viselkedés hibás stb. utódok születhetnek így. És ugye ha már csak egy gazdának feleslegessé válik az utód, nem tudja visszavenni a szaporulatot és ki tudja a szaporulatnak az utódai hol kötnek ki stb. stb.)
Hát aki azzal hitegeti magát, hogy egy sintértelepen a kutya majd gazdára talál.... orosz rulettet játszik a kutyája életével.
/Viszont ha megfelelően tájékoztatva lenne a lakosság, akkor elképzelhető hogy nem vásárolnának kutyaszaporítóktól, vagy egyszeri almos szaporítóktól. Elképzelhető hogy elmennének a helyi menhelyekre kölyökkutyát hazavinni. (Ha már úgysem fontos nekik a törzskönyv.)
Így közvetve nem támogatnák az állatok kizsákmányolását anyagi javak reményében./
Te,nekem meg az ültette el a gondolatot a fejemben,hogy ha az állatvédők ivartalanítva ajándékozgatják a kutyákat,akkor hogy születnek spontán almok?
Amúgy ez nem igaz...én tisztelem az állatvédők munkáját,és ha ez eszükbe jutott volna-amit kétlek az első mondatom után-rögtön cselekedtek volta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!