Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek, így lehet...

Mi a véleményetek, így lehet érvényesülni?

Figyelt kérdés

Tudom, lehet nem ebbe a kategóriába tartozik, hiszen nagyrészt oktatásról szól, de mit gondoltok mennyire lehet érvényesülni egy felsőfokú OKJ szakképesítéssel és 2 nyelvvizsgával, amiből az egyik felső fokú?

Sajnos nekem már nincs meg a lehetőségem arra, hogy tanulhassak, segítenem kell a családomat, el kell tartsam magamat. 2 év múlva szeptembertől tervezem elkezdeni az egyetemet levelezőn.

2010. nov. 24. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:

Szeerintem felsőfokú nyelvvizsgával már simán.

Kevesen beszélnek ilyen jól nyelveket.

Attól is függ,hogy milyen az OKJ-d.

Én a helyedben talán el se kezdeném az egyetemet.

Én egyetemista voltam, és úgy látom, diplomával, sokkal kevésbé lehet érvényesülni.

2010. nov. 24. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:
Felsőfokú nyelvvizsgával lehetnek nagyon jó esélyeid, sok helyen többet számít mint a gyakorlati háttér. Én még nem tudtam az egyetemi diplomával semmit kezdeni, OKJ-s képzéssel helyezkedtem el 6 évvel ezelőtt, úgyhogy igazából nem tudhatod mire számíts. Azért végezd el, mert sose lehet tudni mikor fog kelleni. (attól is függ mit akarsz majd tanulni)
2010. nov. 24. 12:55
 3/7 A kérdező kommentje:
Vállalkozói OKJ-m van, és pénzügy számvitelt szeretnék majd tanulni a főiskolán. Köszönöm a válaszaitokat! Most sajnos tényleg nem tehetem még meg semmi esetre sem, hogy szeptembertől suliba menjek.
2010. nov. 24. 12:59
 4/7 anonim válasza:

Szia,

Felsőfokú OKJval mentem felvételizni olyan helyekre, nyelvvizsga nélkül, hogy egy egy ismerősöm dobott hátast, hogy gyakornoknak nem vették fel őket, nemhogy fix állásra behívják interjúra őket, némelyiknek elsorolni is nehéz mennyi papírja van.

Végül egy kis helyre mentem, mert felvettek főiskolára nappali állami párosra, 8éves szakmai tapasztalatom van már, és csak most lesz diplomám meg nyelvvizsgám...

(ha jól is beszéled a nyelvet akkor simán jó neked a felsőfokúval, viszont ha olyan vagy, hogy amíg letetted tudtad a nyelvet, és egy kukkot sem tudsz, akkor hiába a papír)

2010. nov. 24. 13:03
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsot!

Próbálom minden nap gyakorolni is a nyelvet, szerintem túl sokat nem felejthettem

2010. nov. 24. 13:12
 6/7 anonim válasza:
Azt legalább biztosan nem fogják rád mondani, hogy túlképzett vagy.
2010. nov. 24. 13:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát igen, szegény unokabátyám, tavaly diplomázott, már vagy ezer helyre beadta az életrajzát (végső elkeseredése miatt, már gyárakba is) és sehova nem vették fel. Utóbbiakba már túlképzett volt..
2010. nov. 24. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!