Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nézik le sokan a pedagóg...

Miért nézik le sokan a pedagógusokat úgy, hogy azt se tudják, mennyi dolguk van, és nincs semmi szabadidejük? Miért bánthatják a jó pedagógusokat a pofátlan emberek? A pedagógus miért nem védheti meg magát az ilyenekkel szemben?

Figyelt kérdés
2010. nov. 22. 12:27
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
20:51 - Ezzel pont azt a véleményemet erősíted, hogy a te ismerőseidet se kellett volna beengedni a pedagógusképzőre diplomázni, mert pont ők azok, akik nem tisztességes pedagógusok, nem lelkiismeretesek és nem hivatásból választották csak azért, hogy legyen egy papírjuk, és ezáltal lejáratják a szakmában a jókat is, akiket kár, hogy te nem ismersz, az ismerőseid viszont nem jó pedagógusok az általad írtak alapján, és jó lenne, ha tudnál te is különbséget tenni.
2010. nov. 22. 22:07
 22/30 anonim ***** válasza:

Nem nézem le a pedagógusokat, de nagyon kiállni sem tudok mellettük. Azért mert nagyon hanyag, nemtörődöm tanáraim voltak. Pedig jó nevű, budai iskola. Nem szívvel-lélekkel tanítottak, csak leadták amit nagyon muszáj volt. Ha belekérdeztünk az anyagba nem igazán kaptunk választ. Volt olyan akinek abból állt a tanítás, hogy felolvasta a könyvet. Emellett van a családban pedagógus, hát..., úgy bánik a gyerekeivel, mintha direkt elkövetné az összes szülői hibát.

Szóval, nekem nagyon sok a személyes negatív tapasztalatom velük szemben.

2010. nov. 24. 07:16
 23/30 anonim ***** válasza:

Tény, hogy a pedagógus gyereke - már elnézést -, de külön állatfaj... Ez "a suszternek lyukas a cipője" tipikus esete.

Szerencsére nekem voltak jó tanítóim, tanáraim is, akikre szívesen emlékszem vissza. Mondjuk azt elég korán beláttam, hogy akárcsak a szüleim, ők is csak emberek.

Külön kategória az egyetemi oktatóké, mert ott már egy felnőtt-felnőtt viszony van (kellene lenni), addigra a diáknak is tanulóból hallgatóvá kell(ene) nőnie, egészen más elvárásokkal és teljesítésekkel. Ezt csak azért írom, mert valaki idekeverte az egyik válaszban, hogy előre fél, mi lesz vele egyetemen.

2010. nov. 24. 10:56
 24/30 anonim ***** válasza:
51%

"a te ismerőseidet se kellett volna beengedni a pedagógusképzőre diplomázni, mert pont ők azok, akik nem tisztességes pedagógusok, nem lelkiismeretesek és nem hivatásból választották csak azért, hogy legyen egy papírjuk, és ezáltal lejáratják a szakmában a jókat is"

Hát, felettébb érdekes következtetéseid vannak... Mondhatnám: bunkó vagy és undoritó, ahogy számodra VADIDEGEN emberekről véleményt alkotsz, amiket kész tényként közölsz.

A tesóm világéletében pedagógus szeretett volna lenni, semmi baj nem volt az elhivatottságával. A mai napig imádják a volt diákjai, hivják vissza rendezvényekre, stb.

Attól a tény tény marad: egy pedagógusnak fogalma sincs róla, mi az hogy 8 órában dolgozni és évi 30 nap szabival rendelkezni. Amikor ki kell próbálnia, akkor rádöbben...

A barátunk szintén elhivatott, lelkiismeretes, a főiskolai mellé megcsinálta az egyetemi végzettséget is, aki szerinted csak papir szerzésre utazott...

Szégyeld magad. Mindketten tisztességesek, elhivatottak és lelkiismeretesek. És a nevükben kikérem magamnak a megjegyzésedet.

Meséld már el nekem, hogy vajon a heti x (x egy NAGYON kicsi szám) óra megtartásán kivül MIT KELL CSINÁLNIA egy tesitanárnak, aki emellett napközizik??? Mire kell olyan veszettül készülnie??? Milyen dogákat kell kijavitania??? Mégis mit csinál azon kivül, hogy bemegy és megtartja azt a pár órát??? Elárulom: semmit. Láttam, saját szememmel. Ettől lelkiismeretes, elhivatott, tisztességes. Imádják a diákok és a főnöke is elégedett vele. Csak éppen NINCS MÁS DOLGA!!!

Tudom, neked nehéz elfogadni, ha valakinek más a véleménye, de akkor ne irj ki ilyen kérdést.

A véleményemet megirtam és egy fikarcnyit sem változott: a pedagógusoknak veszett jó dolguk van és akkor fogják ezt értékelni, ha valaha elmennek napi 8 órában (évi 30 nap szabival) dolgozni egyszer majd BÁRHOVÁ.

2010. nov. 24. 16:39
 25/30 anonim ***** válasza:

Őszintén megmondom kérdező a te hozzáállásoddal is van némi probléma. Nem szívesen lennék a tanítványod! Ha valamivel nem értesz egyet, akkor jön a rövid, tömör válasz: ez tévhit, Te csak kívülről látod... Majd ezerrel ítélkezel mások felett.

Sajnos annak, hogy a pedagógusoknak rossz a megítélése az az oka, hogy nagyon sok kifejezetten rossz tanár van a pályán, olyanok akiket nem is engednék fiatalok közelébe. Ezt nem kéne személyes sértésnek felfogni, hanem azon kéne igyekezni, hogy változzon az emberek véleménye. Ha valaki jó tanár, azt tisztelik és szeretik a diákjai, csak sajnos nagyítóval kell keresni őket.

2010. nov. 24. 21:32
 26/30 anonim ***** válasza:
A tesitanár, amikor lyukas órái vannak, pl. helyettesít, délután sportkört tart, általában minden iskolának van valamilyen csapata, velük edz. A mozgás szeretetének nevelése céljából az aktuális sporteseményekre vadászik és kitűzi az öltözők melletti hirdetőre, hogy a gyerekek ismerjék a sportágakat. Új gyakorlatsorokat, feladatokat talál ki, hogy ne legyenek unalmasak az órái. Pályázatokat ír új sporteszközök beszerzésére. Rendezvények előtt még koreográfus is (lásd szalagavató, farsang, stb.) És nem utolsó sorban edzi a testét, hogy példamutatással neveljen. Jobb helyeken ez így megy.
2010. nov. 25. 11:48
 27/30 anonim ***** válasza:

Kis falu, nincs csapat, nincs sportrendezvény...

Az a mukája, hogy helyettesit néha??? No, megyek, nevetek, OK?

2010. nov. 25. 12:43
 28/30 anonim ***** válasza:
Ezek szerint számodra ez egy irigyelt szakma. Akkor hajrá, menj el tesitanárnak, mert a szavaidból az jött le, hogy szerinted 'de jó neki'! A váltás lehetősége mindenki előtt nyitva áll.
2010. nov. 26. 13:36
 29/30 anonim ***** válasza:

Miért irigyelném? Én többszörösét keresem. Ettől a tény tény marad: dolguk nem sok, szabadidejük sok. Akinek ez kell, csinálja. Csak ne próbálja nekem előadni, amint megszakad a munkában, aztán felőlem...

Én se adom elő, hogy szarul keresek, miközben meg nem.

Ennyi.

Merjenek ők is őszinték lenni: "nem dőzsölünk, de legalább sok a szabadidőnk!"

2010. nov. 26. 15:33
 30/30 anonim ***** válasza:
Azért, mert azt látják, hogy sokaknak nem kell heti 40 órát dolgozni, és rengeteg szabadságot kapnak. Amúgy tényleg sok a negatív példa, de ez azért van, mert alacsonyak a követelmények (+ volt egy erősen protekcionista rendszerünk 42 évig, és ma is az van), ezért rengetegen lettek pedagógusok, akik alkalmatlanok pedagógusnak. Aki tényleg alkalmas pedagógusnak és lelkiismeretesen végzi a munkáját, annak nem biztos, hogy sok a szabadideje. Lehet, hogy kevesebb hivatalos munkaórája van és kevés fizikai munkát végez, de kénytelen munkaidőn kívül is foglalkozni a munkájával; nem az van, hogy befejezi a munkát, aztán az megvárja a következő munkanapig, és munkaidőn kívül a lehetőségekhez mérten azt csinálhat, amit akar. Ezen kívül igen nagy felelősség hárul egy pedagógusra, mert rajta is múlik, hogy milyen ember lesz a rábízott gyerekekből.
2017. aug. 28. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!