Miért nézik le sokan a pedagógusokat úgy, hogy azt se tudják, mennyi dolguk van, és nincs semmi szabadidejük? Miért bánthatják a jó pedagógusokat a pofátlan emberek? A pedagógus miért nem védheti meg magát az ilyenekkel szemben?
Hogy válaszoljak a kérdésedre.
A pedagógus "szakma" csillaga leáldozóban van, és nem tudni hogy meddig megy ez így. Többek közt azért, mert mindenki okosabbnak hiszi magát egy padagógusnál. A szívemhez kapok, amikor azt hallom : "Az én gyerekem okos, csak a tanárai hü.lyék". Szóval mindenki hü.lye, a tanár, a tanító, a a szomszéd néni, a gyerek az okos. És az a mentalitás a gyerekbe is bevésődik. Ezelőtt 30-40 évvel még egyfajta kiváltság volt a pedagóguspálya, 99% elhivatottságból végezte el, és gyakorolta/ja.
Mostmár nem! Az arány inkább 80-20%, az "elhivatottság" hátrányára. Nagyon sokan épp azért mennek tanító/tanárképzőbe, mert "mi ez nekem, ez egy nagy kaki, simán elvégzem , lesz róla papírom, azt kész". Ami pedig idejutatta a dolgokat, az a pedagógusok lenézett helyzete, hogy 'semmit nem csinálnak'. Hála az égnek még mindig vannak lelkesek, szorgalmasak, a pályára valók. Kontárokkal én is találkoztam életemben, de a jók olyan "útravalót" adtak, amit hálával köszönhetek meg nekik.
ja és igen, az óvónőkről se feledkezzünk meg! Sokan azt hiszik, hogy ők énekelgetnek meg játszanak egész nap a csoportokban. Ha ez így lenne, bárki bemehetne az utcáról foglalkozásokat tartani.
De én is így látom, ahogy az előttem író. Könnyű a pálya széléről kiabálni...
Áruld el, én miért látom kivülről, te meg belülről, kedves kérdező??? Semmivel se vagy jobban benne, mint én. És ennyivel elintézni a kérdést, hogy tévhit, meg hogy kivülről látom, hát ez szánalmas. Ahogy az is, hogy CSAK és kizárólag olyanok irnak, akik maguk is pedagógusok, igy TERMÉSZETESEN nem fogják leszólni magukat és természetesen leszólnak mindenkit, aki a VALÓDI kérdésre válaszol. Vagy nem tudtok olvasni (ezesetben mondjatok fel, de rögtön...), vagy miért válaszoltok a kérdésre, ha ti magatok nem igy éreztek? A kérdező ugyanis azt kérdezte, hogy miért. Én meg válaszolok.
Ő közli, hogy tévedek (de hogy ezt mire alapozza, örök rejtély), a többiek meg szimplán lepontoznak.
Gratulálok. Tényleg, nagy érvrendzserrel rendelkeztek...
Elképesztően sok az alkalmatlan ember a tanári pályán, és ezen változtatni kellene.
Olyan középiskolába jártam, ahol egyes tanáraim sem szakmai, sem emberi példaképnek nem voltak alkalmasak, legfőbb elfoglaltságuk az volt, hogy maguk mellé gyűjtöttek néhány befolyásolható diákot, és rajtuk keresztül akarták kirúgatni azokat a kollégáikat, akik számukra nem voltak szimpatikusak. Ez egy hosszú történet, de röviden annyi, hogy ha nekem v.ha is lesz gyerekem, nagyon meg fogom nézni, milyen iskolába és milyen tanárok kezébe adom mind szakmailag, mind emberileg.
No, hát akkor pont annyira látod belülről, mint én. Csak nekem más a véleményem. A tesóm tanár (volt). Ugyanazt állitotta, mint te, alig van szabija, stb. Aztán inkább elment adminisztrátornak. Dolga kb. napi 2 óra hossza. És már kb. 1 hét után hulla fáradt volt, mert itt napi 8(!) órát kell dolgozni,, mármint bent lenni, skandallum. És alig van szabija, táppénzre megy, ha nem beteg, akkor is, mert naki alig van szabija (pont annyi, mint bárki másnak...). Este 8-kor ágyban volt, de igy is tök fáradt volt. Bocs, de kiröhögtem.
Szerintem minden pedagógus egy ilyen helyzetben tudja csak meg, mit és mennyit dolgozik mindenki más rajtuk kivül. Szóval nem kivülről látom, viszont nem értek egyet veled.
Másik: barátunk ált. isk. tanár. Reggel 7-kor az iwiwen lóg, 10-kor szintén, 14 órakor, este 23 órakor szintén. Házas, 3 gyerek, szóval akár lehetne elfoglalt is, de nem úgy látom... A munkahelyén nincs internet, viszont 3 percre lakik a sulitól... Én hivő lélek vagyok és készséggel elhiszem, hogy éjjel-nappal dolgozik... Ja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!