Kulfoldon elok! Ti szoktatok a "valasztott hazatok" himnuszat enekelni?
Hát nem tudom. Én évek óta külföldön élek, de még egyszer nem volt olyan helyzet, hogy nyiltan felállt volna mellettem mindenki és énekelte volna az ország himnuszát. Max a tévében hallottam 1szer 2szer.
Amúgy meg, ha tudnám a szövegét, lehet, hgoy énekelném, mert szeretek énekelni. A lendület, ami a többiek együtt énekléséből fakad, is valószínű elkapna, szerintem.
én a templomos példával értek egyet
de ha állampolgár is vagy az állampolgári lojalitáshoz hozzátartozik a himnusz is (mármint a kinyilvánításához)
az hogy magyar vagy inkább azon látszódjon hogy a gyerekeid is magyarok lesznek
Ha ottani lakos akarsz lenni, és állampolgár, akkor IGEN...
Mert bunkóság elköltözni egy másik országban, és ott játszani a nagy idegent... Aki ide Magyarországra jön, és magyar állampolgár lesz, az viselkedjen úgy, mint egy magyar, és ne azt hajtogassa, hogy ő ide nem tartozik, és ő ugyan márpedig nem is magyar..
Kettős állampolgárként viselkedhetsz, tarthatod minden magyar szokásodat, de az új országodat tisztelned kell...
Elvégre bevándorló vagy, vannak jogaid, de kötelezettségeid is..
Nem csak az eurókat, dollárokat, fontokat kell bezsebelni, hanem tisztelni az országot, amelyik lehetőséget adott neked, és a lakosokat is, mert előbb utóbb lesz egy-két barátod, de ha velük is hidegen viselkedsz, kirekesztenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!