Milyen volt a 80-as/90-es években fiatalnak lenni? Miben volt más?
egészen más volt
se 40 tvcsatorna, se net
volt ellenben közösség, igazi barátságok, jó programok stb. stb.
ez a mai nagyon silány
Szerintem a legnagyobb különbség, hogy akkoriban a tizenéveseknek voltak hobbijaik. Mivel nem volt se 40 tévécsatorna, se net, se semmi ilyesmi, ezért kreatívnak kellett lenni a szabadidő eltöltésében.
Mikor tizenéves voltam, természetes volt, hogy van, aki képzőművészettel foglalkozik suli mellett, van aki versenyszerűen sportol, mások szerepjátékokat játszottak, együttest alapítottak, volt aki köveket gyűjtött, még olyan is, aki csontokat, és még sorolhatnám.
Manapság meg a tizenévesek egyetlen szórakozási módja, hogy elmennek bulizni, részegre isszák magukat, fetrengenek a saját hányadékukban és kefélnek. Tisztelet a kivételnek, aki egyre kevesebb. Itt a gyk-n is körülnézve egy csomó 12-15 évesnek az a legfőbb problémája, hogy nem engedik el éjszaka bulizni (de elmegy csak azért is). Mint ha mást nem is lehetne csinálni.
volt valamiféle jövőkép, így nem volt ennyi lelki sérült.
legalábbis szüleim szerint.
85-ben születtem, a 90-es években kezdtem kamaszodni. Mi volt akkor? Az internethez csak nagyon kevés magánszemélynek volt hozzáférése, szinte csak cégek használták. Az általános suliban egyetlen gép volt a számtech. teremben, amin volt Internet hozzáférés. Egy darab számítógépünk volt otthon, Windows 95-tel, ami akkor már elég nagy szám volt. Közel sem volt ennyi csatorna a TV-ben, viszont már volt HBO, néhány zenecsatorna (Z+) meg a német Vivát néztük a barátnőimmel. Mivel ütöttük el az időnket? Hallgattuk a bugyuta együtteseket (ugyanúgy megvoltak akkor is a fiúegyüttesek), kipróbáltuk anyukáink parfümjét, sminkcuccát, pizzát rendeltünk, videófilmeket kölcsönöztünk ki a sarki tékából (szó se volt még akkoriban DVD-ről meg filmletöltésről). Istenem, milyen fura ezt leírni:)) 12-13-14 éves voltam ekkoriban. Nyaranta táborba jártam, barátnőkkel lógtam, strandoltunk, görkoriztunk, bicajoztunk ilyesmi.
24 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!