Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Azért mert valaki nyugdíjas,...

Azért mert valaki nyugdíjas, több joga van, mint egy fiatalnak?

Figyelt kérdés

Nem egy nyugdíjast hallottam már, beszélni magáról, meg ha össze szólalkozott egy fiatalabbal akkor jött a tipikus szövege: "én végig dolgoztam az egész életemet... Sokkal többet dolgoztam egy nap alatt, mint Te egy hét alatt!"

Mégis miért vannak így elszállva maguktól?

2011. júl. 19. 20:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem jog, ez hozzáállás kérdése.

Van aki udvarias, van aki nem, van aki flegma (talán ez a fiatalabbra jellemző, de nem általánosítanék), van aki nem,

nem vagyunk egyformák.

Nem hiszem, hogy minden nyugdíjas ilyen...

2011. júl. 19. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Mert azért járhat iskolába a FIATAL mert az idős személy egy életen át dolgozott.Azért van az országban bármi mert a nyugdíjasok dolgoztak.Máskülönben nem lenne Erzsébet-híd és úszhatnál a dunán budáról pestre.Még egyelőre nem Etiópia szintjén vagyunk az ő munkájuknak köszönhetően.
2011. júl. 19. 20:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kor nem érdem, csak állapot.
2011. júl. 19. 21:13
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

"Minden érv közül a tekintélyen alapuló a leggyengébb."

Ami nem zárja ki, hogy az idősekkel udvariasnak kell lenni.

2011. júl. 19. 21:16
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Így van. A nyugdíjas előbb született pár évtizeddel, mint a fiatal. Több dolgot élt át. Ettől még nem lett sem okosabb, sem több ember, mint a fiatal. Többet tapasztalt, ez a korának tudható be, de 50 év alatt a tapasztalatok is rengeteget változtak. Ami számára emlék, a fiatal számára történelem. És ez így van jól. Senki ne legyen nagyra a korával, mert az csak egy állapot, azért senki nem tett semmit. Az, hogy már 70 éves, és többet dolgozott, mint egy 20 éves? Még szép, ez a természetes. De ha a 20 éves is lesz 70, ő is fog annyit, talán többet is dolgozni addig, mint a most 70... és nem mellesleg a most dolgozók tartják el az idősebbeket.
2011. júl. 19. 21:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Semmivel nincs több joga, ráadásul ez egy nagyon demagóg hozzáállás. Nyugdíjas vagyok egy éve, rengeteg fiatal barátom van és utálom az ilyen begyepesedett fazonokat.

Az, hogy a fiatalok egy részében lehet hibát találni, az leginkább a mi korosztályunk hibája.

Ne foglalkozz ilyen hülyékkel.

2011. júl. 19. 21:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

igen, van valami ilyesmi mondás: azok szidják a mai fiatalokat, akik neveltél őket.

persze, elismerem, ha egy időse ember végigdolgozta az életét becsületesen, csak azt utálom, ha emiatt panaszkodik.

2011. júl. 19. 21:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen ezt már én is észrevettem. Az az érdekes, hogy főleg a városi nyugdíjasok vannak nagyra magukkal. Nagymamám falun él, 70 fölött van és még napi szinten dolgozik.

Leginkább buszon tapasztolom a nyugdíjasok hülyeségeit. Természetesnek veszik ,hogy ők bárhova leülhetnek, ezért kérdés nélkül leülnek az ember mellé. Ha meg szólnék, hogy elnézést, foglalt, gondolom még neki állna följebb.

A másik amikor leülnek két üres helyhez, és az egyik ülésre felteszik a cuccukat, a másikra meg leülnek. És nem érdekli őket, ha valaki áll, mert nincs helye. És ez nem egyszeri eset, ültem már olyan buszon, ahol négyen-öten ezt csinálták. A tolakodásról meg nem is beszélek, inkább utolsónak szállok fel, minthogy agyontiporjanak az öregek.

Attól még, hogy végigdolgozta az életét, még nem kéne magát felsőbbrendűnek gondolnia.

2011. júl. 20. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!