Hogyan értessem meg a döntésemet a valláskárosult nagyszüleimmel?
Az anyai ági nagyszüleimmel nem nagyon tartom a kapcsolatot már kamaszkorom óta, mert egyszerűen valláskárosultak. Nem az a bajom, hogy hívők, hanem hogy olyan szinten erőltetik a saját hitüket, hogy az még a keresztény barátaim szerint is beteges.
Október elején megerőszakoltak, amitől teherbe estem, majd elvetettem a magzatot. Anélkül, hogy részletekbe mennék, számomra ez az egész mentálisan és fizikailag egy olyan trauma volt, amit nem kívánok senkinek. Szerencsére az elmúlt hónapokban rengeteg támogatást kaptam a barátaimtól és a családomtól, kivéve az említett nagyszülőktől. A nagymamám, amikor megtudta édesanyámtól, hogy mi történt, azt mondta, hogy sajnálja, de Isten jó okkal rendezte így. Annyival lerendezték, hogy imádkozzak Istenhez. Az egyetemi tanáraimtól több támogatást kaptam, mint a saját nagyszüleimtől (azért tudtak róla, mert egy hónapig be se jártam órákra).
Semmi vágyam nincs időt töltenem velük, de a nagyapámnak két hét múlva születésnapja lesz, így átmennénk felköszönteni. Anyám azt mondta, hogy ne menjek, mert úgyis az egész arról fog szólni, hogy milyen szörnyű ember vagyok, de ha meg nem megyek, ugyanígy menni fog a mocskolódás, csak nem én, hanem a szüleim és a testvéreim fogják hallgatni. Szeretném lezárni ezt, mert március elején költözök ki külföldre, jó lenne, ha nem ez lenne az utolsó fennállás. Ha pedig ez, hát ez, így is feleslegesen foglalkozok ennyit a dologgal, de egyszerűen zavar.
23/N
Cirkusz biztosan lesz, de akkor már inkább mondják az én szemembe, amit akarnak és zárjuk le a dolgot. Hidd el, semmi kedvem az egészhez, de mégiscsak jó lenne, ha valahogy megértetném velük, és nem édesanyámat hívogatnák, hogy milyen pocsék szülő, amiért gyerekgyilkosnak nevelt...
A "mondják a szemedbe" általában az, hogy elkezdenek szidni, megalázni (biztos kihívóan viselkedél), gyilkodnak nevezni (mert abortuszta mentél), stb és semmi sem lesz lezárva, csak te leszel újra rosszul lelkileg.
Ha neked ez kell az elözmények után, akkor menj el, de ha nem akarod magad újra leépíteni, akkor ne.
Ezeken már sajnos mind túlvagyunk már közvetett és közvetlen módon és esélyes, hogy inkább nem megyek, mert valóban nincs okom rá. Akkor viszont hogy kellene leállítani őket, hogy ne a család többi tagját zaklassák ezzel? Apám és a tesóim már letiltották őket, nem is találkoznak velük, édesanyám meg hát néha átmegy, mert mégiscsak a szülei és egyikünk sincs túl jó állapotban egészségügyileg (orvoshoz és ilyesmikhez nem mennek, mert nem hisznek bennük... ).
Nem dolgod anyádat megvédeni. Felnőtt. Megoldja.
Nem dolgod a nagyszüleiddel megértetni semmit. Mért kéne. Utazz szépen el, na az lesz a dolog lezárása. És ha soha többet nem beszélsz a nagyszüleiddel, hát úgy lesz jó.
"Anyám azt mondta, hogy ne menjek, mert úgyis az egész arról fog szólni, hogy milyen szörnyű ember vagyok,"
Ha anyukád tudja, hogy milyenek a szülei, és hogyan gondolkoznak az abortuszról, akkor egyáltalán miért mondta ez az anyjának?
Miért kellett még kitennie téged ezzel egy testi-lelki traumán kívül a "valláskárosult" szülei ítélkezésének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!