Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Útónévválasztásnál melyik...

Útónévválasztásnál melyik gyakorisági kategóriából adnátok nevet a gyereketeknek az alábbiak közül és miért ?

Figyelt kérdés

dec. 13. 10:47
A kérdező szavazást indított:
top 10-ben lévő
rendkívül gyakori
nagyon gyakori
közepesen gyakori
elég ritka
nagyon ritka
rendkívül ritka
szórványos
19 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az elég ritkából adtam. Aztán a lányaim neve feltört mostanra a top 50-be. A fiamé még mindig nem népszerű, bár már neki is találkoztunk druszájával, nem is eggyel.
dec. 13. 11:08
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell nézni, hogy passzoljon a vezetéknévhez. Illetve könnyen érthető legyen, amikor utánakiabálod a gyereknek a játszón xD (az egyik öcsém neve olyan gyakori volt, hogy a játszótéren három kisfiú nézett fel, hogy kinek az anyukája kiabál, de az oviban meg az iskolában a saját osztályában nemigen volt druszája mégsem, nem lehet kiszámítani, mennyire gyakori egy név a te környékeden valójában és nem a statisztika szerint). Az sem hátrány, ha nem kell folyton magyarázni meg betűzni.

Most terjed a reel-ekben ez a trend, hogy kvázi kipróbálják anyukák-apukák, elkiabálják, mintha a gyerek rosszallodna, meg hasonlók.

dec. 13. 14:11
 3/12 anonim ***** válasza:
53%
Mindegy milyet adsz. Ha pénzed van mindig meg lehet változtatni.
dec. 13. 19:05
 4/12 anonim válasza:
100%
2 gyerekünk van, egyáltalán nem foglalkoztunk ezzel! Az egyik elvileg gyakori, bár én rajta kívül csak 3 embert ismerek, a másikét viszont a listán láttam életemben először
dec. 14. 01:43
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem muszáj, nem szívesen adnánk se agyonmajmolt, se valami sosehallottságával felvágó sznob nevet. De egyáltalán nem ez lenne a döntő. Az első, hogy lehúznánk a nevek azon tömkelegét, amik olyan kultúrákból erednek, amikkel nem igazán érezzük magunkat azonosnak. A maradékból meg kiválasztanánk azokat, amik a "legjobban hangzanak". Ha ritka, ritka, ha gyakori, gyakori, ez van.
dec. 15. 12:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem ez lenne a szempont.
dec. 16. 16:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem magyar a nevem, de magyar fonetikával két verzióban is megtalálható itthon. Az egyik “nagyon ritka”, a másik “elég ritka”.

Szerintem a gyerekem neveinek kiválasztásánál is maradok ennél a kategóriánál. Ami nem elcsépelt, de azért innen-onnan ismerős lehet.

A jelentése, hangzása és írásmódja fontosabb szempont számomra, mint a gyakorisága.

dec. 17. 11:41
 8/12 anonim ***** válasza:
48%

Én Zakariásnak fogom hívni a fiamat, a lányomat Genovévának.

Igazából Zachary és Genoviv lesznek, mert addigra angol nyelvterületen fogok élni.

dec. 21. 22:52
 9/12 anonim ***** válasza:

#8: Akkor legalább Genoveva vagy Genevieve formában add. Ezek a név helyes formái. Olyan név, hogy “Geneviv”, nem létezik. És primitíven is hangzik.

Tudom, hogy ott szinte bármit be lehet jegyezni, de angol nyelvterületen akarsz élni, illik tudni az ottani nevek helyesírását és etimológiai hátterét.

dec. 22. 11:32
 10/12 anonim ***** válasza:
48%

#9: csak trollkodtam 😂😂😂

A Sims3-ban hívták így a Simjeimet..

Childfree vagyok amúgy 😂

Te meg kur.va nagy pökhendi vagy ezzel a kioktató stílussal. Egy ötvenes felkapaszkodott sznob ismerősömre emlékeztetsz. Mielőtt megsértődnél, nem azt mondom, hogy az vagy csak arra emlékeztetsz :)

dec. 23. 00:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!