Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A cigányok miért nem ismerik...

A cigányok miért nem ismerik el sohase, hogy ők Indiából származnak?

Figyelt kérdés

Magyaráztam egypár cigánynak, hogy a cigányok Indiaiak. Folyton azt mondták, hogy Indiánok...Magyaráztam, hogy teljesen más az Indiai és az Indián.

Akkor azzal jöttek, hogy ők Rómaiak leszármazottai...Magyaráztam, hogy a Roma szó nem a Rómaival egyenlő.

Akkor azt mondták, hogy Romániából valók. Magyaráztam megint, hogy csak mert hasonló szó, még nem ugyanaz.

Minden cigány munkatársam egymásnak magyarázzák, hogy én azt mondtam, hogy ők Indiánok leszármazottai....

Miért csinálják ezt?

Miért nem tudják elfogadni az igazságot, hogy Indiából származnak?

Mi szégyenleni való ebben?

Azt nem széggyenlik, hogy játszák a hülyét vagy valóban a fentiekben hisznek?

Az nem szégyen, hogy azt se tudják, hogy honnan szárnaznak?

Nem szégyen, hogy keverik az Indiai, az Indián, a Roma, a Romániát és a Rómait?

Miért nem tudják elfogadni, hogy Indiából származnak?

Indiai (félig magyar) munkatársam is van. Neki sem jelent gondot az ilyesmi.

tegnap 20:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%

Mindegy honnan származnak és mivel érvelsz, a cigányokat a megkülönböztetés sérti. Egész életében ezzel szembesítik, hogy ő más mint a többi; mellé még általánosítják az alja fajtájukkal is. Ha már valakinek elő akarja adni magát, nyilván pozitívabb képet fog felfesteni saját magának is, mint a retek india. Akkor már inkább arab hercegnőknek és olasz dzsigolóknak mutatják magukat és el is hiszik.

Ne erőltesd, ez nem az edukáció hiányáról szól, és jó pár száz év telt el már az indiai történelmük óta. Ez olyan, mintha most azt akarnád itt megmagyarázni az embereknek, hogy hát mi is ázsiaiak vagyunk, mert onnan jöttünk.

tegnap 20:45
 2/12 anonim ***** válasza:
72%

Pont erről van szó, a kérdező meg ázsiai.

Mellesleg valószínűleg semmivel nincs előrébb mint a kollégái, hiszen egy helyen dolgoznak, azonos kvalitások, ugye...

tegnap 20:50
 3/12 mindentudó99 ***** válasza:
19%

Szégyenlik. Mivel ha visszanézed a történetük a cigányság a kegallja népség volt Indiában is. Kivetette őket magából a társadalom

Ezért eljöttek. Több száz éve ugyanazon a kezdetleges szinten vegetálnak

tegnap 20:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Nincs konkrét leírás vagy történelmi bizonyíték, hogy Indiából valóban kiüldözték volna őket. Az indiai kultúra is kultúra, amit nem hiszem, hogy szégyenleni kéne. Az indiai kollégám sem szégyenli. Akkor ők miért?
tegnap 21:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Mindegy hogy honnan származnak, nem a bőr színűkkel van baj, hanem a viselkedésükkel. Igen tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek....
tegnap 21:07
 6/12 anonim ***** válasza:
32%
A cigányok cigányok. És az nem baj, ha ez nekik elég, ne magyarázd nekik, hogy honnan származnak, mert úgy tűnhet, ki akarod küldeni az országunkból őket, vagy őseiket...
tegnap 21:09
 7/12 anonim ***** válasza:
28%
Hát ki is akarjuk.
tegnap 21:11
 8/12 A kérdező kommentje:

kultúrákról beszélgettünk és ők kérdeztek rá, hogy ők honnan valósak. de persze ezt is másként adhatják elő, ahogyan azt, hogy arról beszélnek, hogy én Indiánoknak mondtam őket.

Nem értem a cigányokat.

Most ostobának akarnak látszódni vagy balhét akarnak mindenből?

Miért jó ezek nekik?

tegnap 21:12
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
7es, nem akarjuk!
tegnap 21:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Amúgy a fél indiainak sincsen semmi rossz véleménye a cigányokról és nem is kerüli őket, de viszont a cigányok kerülik őt.

Bocsánat ha nem Románnak írom, mert én a cigány szót jobban szeretem.

Azt se értem, hogy sokszor ezen a szón is miért kell begerjedniük. Munkahelyemen nem, de azon kívűl...

tegnap 21:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!