Lehetséges ez számomra?
A jelenlegi magyar jogszabályok nem adnak lehetőséget három keresztnév felvételére. Maximum kettő lehet egy embernek.
Viszont teljes szívemből remélem, hogy egyszer ez is megváltozik. A dédapámnak is három keresztneve volt, mert akkor még lehetett ilyet.
Ha ez teljesül a jövőben, az elsők között szeretnék lenni, akik élnek vele.
Aki 1953 előtt született, és három keresztneve van, azokat is arra kényszerítik jelenleg, hogy a hivatalos irataikon csak kettőt viselhetnek.
Három keresztnevem van. A kettő, amit felvettem, és a régi, amit megváltoztattam, de a közeli családtagjaimnak engedem, hogy így szólítsanak. Mert úgy döntöttem, hogy nem tagadom meg a “régi életemet” se. Ezért három keresztnevűnek vallom magam. A síromra is szeretném felfaragtatni.
TERMÉSZETESEN ez nem lehet rajta hivatalos iratokon, - de egyébként meg… ki nem sz@rja le?! Nem a hivatalos rongyok határozzák meg az ember identitását és kultúráját, és nem ezek a legfontosabbak.
Hivatalosan nem lehet. De pl ha esetleg hívő vagy, a bérmálkozók szoktak kapni egy bérmálkozó nevet. Ami nem hivatalos ugyan, de a közösségben az. Anyámnak így van egy harmadik keresztneve is, bár nem használja, és hivatalos helyeken nem is használhatja.
Persze nem hivatalosan vallási szertartás nélkül is vehetsz fel 3. nevet, ismerőseiddel megoszthatod, de többet nem nagyon tehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!