Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen módon lehetne elérni a...

Milyen módon lehetne elérni a nők elnyomásának megszüntetését, vagy legalább enyhítését az iszlámban?

Figyelt kérdés

Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy a muszlim nők milyen szinten alsóbbrendűként vannak kezelve. Nem öltözhetnek úgy, ahogy akarnak, sok helyen nem vezethetnek autót, nem taníthatnak, a törvény előtt sem számítanak egyenlőnek egy férfivel. Nyilván nem mindenhol, de rengeteg muszlim országban előfordulnak ezek.

Csakhogy már a 21. században élünk. Hogy létezhetek még ilyen idejétmúlt, és őszintén, beteges rendszerek? Mit lehetne tenni ez ellen?

nov. 8. 18:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
55%
Majd, ha ők akarják és harcolnak érte. Mint Európában meg Amerikában (szüfrazsettek, stb). De nekik ez így jó. Mindig jönnek vele, hogy ez az ő választásuk, hogy ez csak "modesty" (bocsi de erre nem jut eszembe most a megfelelő szó, angolul szoktam ezeket a beszélgetéseket folytatni), hogy ez szabadság, mert ő dönti el, ki láthatja a testét. Ha azt mondod nekik, hogy az nem szabad döntés, ha megvernek ha nem az előírás szerint hordod az utcán, akkor arra az a válasz, hogy ott, ahol ő él, ilyen nincs, ha mégis, az nem az iszlám miatt van, hanem a bántalmazó bűne (aki szintén muzulmán egyébként, szóval szerintem van köze az iszlámhoz). Nem értik, mert ebben élnek, ez a normális. Az iszlám 600 évvel fiatalabb a kereszténységnél, majd eljutnak ők is ide. Vagy nem. Amíg engem a saját (egyébként keresztény) országomban nem köteleznek rá, nem érdekel különösebben. Ha oda mennék, természetesen betartanám, amit kell, de nem vágyom közel keletre.
nov. 9. 12:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!