Melyik országba költöznétek Európán belül és miért?
4. Errol a "boldogsag statisztikarol" tudni kell, hogy mit neznek. 6 kriteriumot figyelnek a kutatok, amelyrol azt gondoljak, boldogga teszi az embereket, ezek: egeszseges varhato elettartam, egy fore eso GDP, szabadsag, joszivuseg, korrupcio eszlelt merteke, tarsadalmi mobilitas. Minden kategoriaban kap egy pontszamot az orszag es osszeadjak. Nem kerdezik meg az embereket, hogy mennyire boldogok vagy elegedettek. Vagy hogy milyen a hangulatuk.
En ismerem pl. Finnorszagot, eltem is ott. Eloszor is meg kell tanulni finnul nagyon jol ahhoz, hogy barmit dolgozzon az ember. Ahhoz, hogy Finnorszag elonyeit elvezni tudja valaki, eleg jol fizeto allas kell, azt meg sok finn is csak szeretne. A 6 honapig tarto tel es sotetseg nagyon megterheli az embert, a magas fizeteshez nagyon magas ar- es adoszinvonal tartozik, az emberek nagyon nehezen oldodnak es nagyon nehezen baratkoznak. Szerintem nagyon jo hely, en tudtam mar elotte jol finnul, de sok (europai) embert lattam szenvedni es elmenni.
Tudom, ez itt most csak egy felvetes, es csak elmeleti peldanak irtad Finnorszagot - foleg azert irtam le, hogy tudjuk: ez "a legboldogabb orszag a vilagon", nagyon felreertheto, vagyis erdemes tudni, mi van mogotte. Ujsagcikkekben jol hangzik, ezert a media szereti porgetni.
Vegso soron (azota mas europai orszagban elek) sok fugg az egyentol. Mit tanult, mi a vegzettsege, a tapasztalata, mennyire keresett a szakmaja abban az orszagban, mennyire volt rossz helyzetben otthon, es milyen a szemelyisege. Az, hogy valaki kepes-e tartosan mas kulturaban elni, igazabol egy veleszuletett dolog, amit nem nagyon tud megvaltoztatni.
Olaszország, azon belül is Róma vagy attól délre
Főleg az éghajlat miatt
Az egymillió az nem olyan sok. De értem, ha nem számítana a pénz, akkor hová?
Nyilván egy élhetőbb országba, ahol nem túl rossz a klíma sem, ennek leginkább Franciaország felel meg, de azért nem tiltakoznék Ausztria vagy Hollandia ellen sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!