Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik a tipikus cigány vezetékne...

Mik a tipikus cigány vezetéknevek?

Figyelt kérdés
okt. 5. 13:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Kolompár, Kalányos, Lakatos, Sárközi, Sztojka, Orsós

Többet írtak olyan neveket, amikről érdekelne, honnan veszik, hogy tipikus roma vezetéknév, mint pl. az első válaszoló szerint a Horváth.

okt. 5. 21:39
 12/18 anonim ***** válasza:

11

(Nem én írtam a Horváthot.)

Egy 5000 fős kisvárosban élek, itt a legtöbb cigány Horváth, Sándor, Dancs, Balog/Balogh, Lakatos, Jónás, Rézműves és Jóni vezetéknevű. De van néhány Rostás, Oláh, Gombos és Juhász is. Az is igaz viszont, hogy errefelé sokkal több olyan Oláh és Balogh van, aki nem cigány, mint aki igen.

okt. 6. 00:50
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
Orbán
okt. 6. 05:36
 14/18 anonim ***** válasza:
74%
a Farkast is annak mondják, de én ismerek belőlük fehér bőrű családot is
okt. 6. 17:31
 15/18 anonim válasza:
72%
Hát nem tudom 5-ös én mondjuk Kalányosból és Orsósból még egy rendes magyart se láttam. Pedig amúgy nincsenek kizárólagosan roma nevek, de ez a 2 szerintem olyan hogy náluk fordul elő inkább
okt. 7. 10:39
 16/18 Piszkos Dniel válasza:
79%
Én amit még a fentebb említetteken kívül mondnék, az a Puporka és a Suha.
okt. 10. 18:03
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

Puporka, Cellár, Góman, Gomán, Rézműves, Kalányos, Kolompár, Lakatos, Bihari, Kalocsai, Rafael, Turó, Bari, Barkóczi, Kanalas, Sztojka, Orsós, Oláh, Jónás, Jóni, Mága, Lólé, Fátyol, Suki, Bangó, Orgován, Sztrikács, Ásós, Rostás, Sárközi, Csurár, Pusoma.

Ami magyar név, de sok cigány viseli: Varga, Horváth, Balogh, Rácz, Bogdán, Farkas.

okt. 13. 04:38
 18/18 anonim ***** válasza:

Balog(h) felénk magyar és svàb

(Pilis menti falvak)

okt. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!