A Magyar himnusz csak szerintem rettenetesen szar? Lehangoló, olyan mint valami templomi ének, mindenféle isten van benne, meg egyéb vallási dolog, azonosulhatatlan, és olyan vén asszony kórus szerű.
Nagyon sok himnuszban van isten, felsőbb hatalom, mert ez nagyon sok kultúrában fontos dolog.
Konkrétan az Egyesül Királyság himnuszának címe "God save the King", isten óvja a királyt. (Nyilván királynő alatt királynőt, de isten fix. :))
Az USA himnuszában "In God is our trust".
Magyarul megint csak meglátszik, hogy úgy panaszkodsz a saját országod kultúrájára, hogy másokét nem ismered.
Nekem pont nem is tetszene valami idiota trillázos popositott ihaj csuhaj zene.
Jobb lenne az érik a szőlő típusú, vagy vagy olyan mint a szedjed babám a meggyet
Csak mert ez az echte magyar népi zene..
Nincs baj a templomi énekekkel.
Én is kicsit vidámabbra csinálnám, a végén magasabbra felvinni a hangot.
Én pont még jobban templomi énekre csinálnám.
Kérdés lett volna!
Jobb kenne az èrik a szőlő meg a szedjed a meggyet babám népzenék??
Kész csoda hogy a himnusszal nem járattak minket le legalább.
Az amerikai himnusz is nekem tök fura volt mikor eloszor meghallottam
Nem igaz, hogy "szar" mert egy igazi műalkotás. Az tény, hogy a legtöbb országnak a himnusza valamilyen induló, dicsőítő jellegű.
Szerintem ilyen szempontból jobb himnusz lenne második himnuszunk a Szózat.
Jaj...
"A himnusz dicsőítő és magasztaló ének. Eredetileg vallásos jellegű, Istent vagy isteni hatalma(ka)t dicsőítő, hozzá(juk) segítségért fohászkodó, imaszerű lírai műfaj."
Tehát a magyar himnusz az valóban himnusz.Megfelel a műfaji követelményeknek.Az lényegtelen,hogy vannak népek akiknek operettbetétdal vagy vérgőzös dalolászás szolgál himnusz gyanánt.A hiba ott és nem itt van.
9
Szopás..Vagy inkább önként vállalt áldozat?Nem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!