Miért utálja mindenki az indiaiakat?
4
A lányok tényleg nagyon szépek, s jóval igényesebbek is, mint a férfiak! Nekem is megakad rajtuk a szemem mindig...
Rasszizmus és kultúrrasszizmus; ebbe a kategóriába belefér azoknak a kifogásoknak a 90%-a, amit hallottam velük kapcsolatban.
A legtöbben már azért nem bírják őket, mert szerintük érthetetlen az akcentusok, ha angolul beszélnek. Ezzel kapcsolatban rengeteg gúnyolódást hallottam; jaj, milyen idétlen a kiejtésük. Ez annyira dedós és rosszindulatú.
Sokan vannak, olcsók, emiatt sok cég viszi oda a kiszervezhető tevékenységeket.
Én ITn belül dolgoztam pár indiaival, és amikor a 15 éve a projeten ülő indiai “srác” egyébként titulusa szerint lead software engineernek feltettem egy kérdést, a fejéhez kapott és annyit tudott kinyögni, hogy who knows what will happen. (Ki tudja mi fog történni) na akkor ásta el nálam magát az egész banda.
Azt nem vitatom hogy vannak köztük nagyon jók is (mint minden népcsoportban, ráadásul mivel sokan vannak, sok is van) de nagyon sok az aki egyébként nem nagyon tudja mit csinál.
Annyira azért már nem olcsók, ha jól tudom. A nyugati bérekhez képest lehet lennebb van az ottani szint, de a magyarhoz képest már nem olyan sokkal.
Én is úgy tudom a nettó bérek már nem sokkal maradnak el a magyarhoz képest, de a magyar is olcsó nyugat euhoz/usahoz kepest.
Viszont ha jól tudom ugyan annyi kifizetett pénzből Indiában több marad a dolgozó zsebében (kevesebbet adózik) tehát a végére ha ugyannyi nettót is kap a munkáltató kevesebb bruttóból hozza azt ki. Tehát olcsóbb a vége. Illetve céges szinten is lehetnek adózási különbségek és az is lehet jelentős de ezekben nagyon nem vagyok otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!