Öngyilkosságok fiatalon, hogy előzhető meg?
Nevelés kérdése.
Nem mindegy, hogy egy gyereket a szülők nevelnek vagy az utca.
Hiába a nevelés ha zaklatás miatt (netes, iskolai ) így dönt egy gyerek, ezekben az esetekben erről volt szó. Ha érzékenyebb lelkű stb. akkor nagyon nehéz nekik a mai világban.
Azt viszont továbbra sem értem honnan tudja egy 9 éves, hogy akassza fel magát, egyszerűen ez borzalmas.
Ez egyik kérdésemre sem volt válasz.
Például Magyarországon a Sümegi kisfiú Pistike napi szintű sulis zaklatások miatt lett öngyilkos vonat elé ugorva. Szerintem erről a tanárok is tudtak és ha nem csak azzal lett volna elintézve hogy "ne foglalkozz velük azt jóvan" akkor elkerülhető lett volna, de ez a sulikban mindig is probléma volt, a bántalmazás.
A másik meg hogy már egy 9 éves is ismeri az öngyilkosság fogalmát és szerintem rengeteg helyen szembe futott már az akasztásos öngyilkossággal, nem kell nagy ész.
A másik meg egy kis érdekesség József Attila első öngyilkossági kísérlete 9 évesen volt.
Valóban nem kell hozzá "nagy tudás", de továbbra is gyerekekről beszélünk...ne vegyük már természetesnek 9 évesen tudják ezeket.
A többi sajnos mind igaz, de nem azt mondtam nincs rá példa Mo-on hanem azt itthon szerencsére nem fordul elő olyan sűrűn, mint pl.: Amerikában.
Költők, írók esetén pedig több példa is van arra valóban, hogy már gyerekként maguk ellen fordultak vagy/ és olyan mentális betegségben szenvedtek, ami erősen érződik a munkásságukon.
[ Ady az egyik kedvencem, nos gondolom őt sem kell bemutatni, ami a pszichés vonalat illeti... ]
Még valami :
Az iskolai rész pedig igen, szerintem is az egyik legnagyobb probléma igazad van. Az viszont akkor is érdekes, hogy hiába volt régen is az bántották egymást a gyerekek nem fordultak ennyien maguk ellen ( ezt nem én állítom, statisztika ).
Pont ma olvastam arról is, hogy felmérések szerint mennyi gyereknek van pszichés problémája, szoronganak, depresszió stb. elképesztő számokat írtak ( ez mondjuk Mo., de gyanítom máshol sem jobb a helyzet ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!