Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a második...

Mit gondoltok a második világháborús hagyományőrzésről/beöltözésről? Milyen dolognak tartjátok? És mit szóltok hozzá,hogy egyre több fiatal csatlakozik ilyenhez?

Figyelt kérdés
A fiam is csatlakozni akar ilyen "csoporthoz" ahol németek lennének,de nem igazán vagyok odáig az ötletétől.
máj. 30. 11:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
65%

Na ezért mondom, hogy lehet, már késõ lesz sajnos.

A munka vállalás egy dolog.

De emberileg nem zavar ez az egész? Hogy milyen ideológiákat tesz magáévá?

máj. 30. 14:58
 12/18 hollófernyiges ***** válasza:
71%
A beöltözős hagyományőrzés jó buli, de ha magyarként második világháborús német katonáknak öltöznek be, akkor azok szinte biztosan neonácik.
máj. 30. 15:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Minden szempontból zavar,utolsó előtti. Épp ezért is nem akarom engedni,hogy ilyenben részt vegyen,és bárhol szerepeljen akár arccal,akár csak névileg.
máj. 30. 16:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Lightos náculás és az erőszak idealizálása. Mindenképpen káros.
máj. 30. 18:15
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Elég gáz, hogy ezek kapcsán nem a gyereked gondolkozása zavar, hanem hogy más mit gondol róla?!

Már nem azért de milyen anya az ilyen?

"Ja persze, ha nem veszed ember számba a populáció felét az nem gáz kifiam, csak a szomszéd ne tudjon róla?"

De legalább azt tudjuk miért ilyen a gyereked.

máj. 30. 18:32
 16/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó. Gondoltam,hogy jön valaki,aki belém fog kötni. Sok szerencsét Neked az életben!
máj. 30. 22:36
 17/18 A kérdező kommentje:
Már jelentettelek, a bunkó beszólásod miatt. Érdekes, mindenki hozzátudott emberi módon szólni,csak te nem.
máj. 31. 06:35
 18/18 anonim válasza:
44%

Hagyományőrzésnél a második világháború a legkritikusabb dolog.

Jó magam is hagyományőrző vagyok kemény 22 életévemmel és van második világháborús német egyen ruhám felszereléssel, az orosz mellet.

Egy picit nosztalgikus érzés fogott el, hányszor csörtéztem emiatt én is otthonomban.

A hagyományőrzés fogalmát már sokan le írták és én nem is filtatnám itt saját tapasztalataimat osztanám meg itt

Nagyon fontos szempont első sorban, hogy az a bizonyos csapat bejegyzett hagyományőrző egyesület vagy csak egy csoport.

Ha bejegyzett hagyományőrző egyesület, ahova tagdíjat kell fizetni, valamint havi egy alkalommal van foglalkozás az nem veszélyes mint egy csoport ahol rendszer és rang nélkül úgymond osztják egymásnak az észt, mint egy egyesületben ahol a kor és a tudás adja a rangot.

A másik a csoport mit képvisel? Elit hadtest amit összekapcsolnak az ideológiával (SS) vagy sima hadsereg (Whermacht). Itt sajnos mindenki az elsőnél marad, mert magyarországon nem nagyon tudok hagyományos hadsereg csoportról.

Ezért én ilyen be nem engedném be.

Vannak kivétel természetesen de az álataláb magányos hagyőrök.

Ami a legjobb megoldás az a magán hagyományőrzés. Aki tényleg szeretné csinálni az otthon is tudja úgy mond csapat vagy egyesület nélkül is. Én is magánhagyőr vagyok csak rendezvényekre járok ki így elkerülve a problémás csoportokat.

Meg nem aggódnak értem. ;)

júl. 5. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!