Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit kezdjek 3 millióval?

Mit kezdjek 3 millióval?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista lány vagyok.

Örököltem 3 millió forintot, és nem tudom mit kezdjek vele...

"csak úgy" elkölteni nem akarom, úgy értem, hogy nem akarom, hogy bulizás és hasonló dolgok miatt egyszer csak elfogyjon. Szerencsére a sulira nem sokat kell költenem, mert államilag támogatott szakon vagyok, és már nemsokára végzek. Tegyem be a bankba és egyszer majd jó lesz valamire? vagy kezdjem el belőle felújítani a nagymamám házát? (ami majd az enyém lesz, ha ő meghal) vagy ebből fizessem majd a lagzimat, ha lesz?:D

Ti mire költenétek? Ha van más ötletetek, írjátok meg! :)

2010. okt. 29. 11:09
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

köszi a linket!

nem nagyon értek az ilyen dolgokhoz... nem merném bevállalni a tősdézést, legalábbis hozzáértő segítsége nélkül nem. soha sem érdekeltek a pénzügyi dolgok...:D

2010. okt. 29. 11:28
 12/20 A kérdező kommentje:

Hát ha nagy lagzit akarok, akkor az a 3 milla nem olyan sok rá... persze nem úgy gondoltam, hogy az utolsó forintig a lagzira költöm a pénzt.

Egyik ismerősömnek most volt a lagzija, 50 fő és 1,5 milla volt, és nem volt semmi nagy flancos akármi, ebéd, vacsi, zenekar, templomi meg polgári esküvő, nagy mulatozás a végén...

2010. okt. 29. 11:30
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha a nagymamádnál fogsz majd lakni, az is évek kérdeése, lehet, hogy évtizedeké. Én vagy befektetném, vagy lakáshitele költeném, vagy a lagzira költeném. Igaz, én 1,5-nél többet nem költenék lagzira, de attól még szívesen költeném arra. Attól függ, hogy mennyire sürgős a költözés, és hogy mennyit tudok félrerakni egy hónapban. Ha sokat tudnék összespórolni egy hónapban, akkor befektetném és várnék, amíg összegyűlik egy kis lakásra való. (Városban az 2-6 millió, faluban olcsóbb, de ott inkább csak nagy házak vannak.)
2010. okt. 29. 20:26
 14/20 anonim ***** válasza:
Lekötés, befektetés, ilyesmi.
2010. nov. 1. 19:43
 15/20 anonim ***** válasza:
25%
Ruletten feltenném mindet a fekete hatosra. Gondolj bele, ha bejön nyersz 108 milliót.
2010. nov. 1. 21:49
 16/20 anonim ***** válasza:

figyusz!

nekem adhatnád, mert tőlem kb ennyit nyúltak le kp-ban, szal jól jönne ...

2010. nov. 2. 07:27
 17/20 anonim ***** válasza:

igazán ez pont az az összeg, ami semmit nem ér. Igazi befektetésre (ingatlan) kevés, ha beteszed bankba, talán a pénzfelvét összegét visszahozza, de többet nem, annyi nem párnacihába tartod. Most valutára váltani nem érdemes.

Eljátszani, elszórni meg sok.

Én mondjuk vennék fel hitelt mellé, vennék egy lakást és kiadnám albérletbe, a bérleti díj fedezné a törlesztést és előbb utóbb lenne mégis egy ingatlanod, ami nagyjából tartja az értékét. Most alacsonyak az ingatlanárak, talán ez reális.

2010. nov. 2. 07:46
 18/20 anonim ***** válasza:

az utolsó ötlete nem rossz !

bár azért el lehetne fgondolkodni a deviza-dolgon, mert most nem éppen xar az árfolyam, én most kocáztatnék, az tuti, főleg a dollárral

2010. nov. 2. 07:50
 19/20 anonim ***** válasza:
én mindenképp nekem adnám...
2010. nov. 2. 18:34
 20/20 anonim ***** válasza:
Az albérlet jó ötlet, csak ne lakják le az albérlők... vagy nagy kauciót kérsz, az talán megoldás lehet rá, és ha rongálnak, akkor azonnal kirakod őket (ésszerű határokon belül).
2010. nov. 13. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!