A vidék elbukott?
Akármerre megyek, Budapest és ķözvetlen környezetét leszámítva csak a pusztulást látom. Kevés a jó munkahely, a fiatalok menekülnek így a nepesség drasztikusan esik, a kisebbség közben szaporodik. Nincs fejlődés, nem látom az élhető jövőt.
Nektek mi a véleményetek?
Én egy zalai kisvároskából írok.
Én nem úgy látom, mintha elbukna a vidék. Sőt, sokkal inkább a fejlődést látom. De nem csak a városkámban, hanem a környező falvakban is. Munka hely van. Aki el akar menni dolgozni, az el is tud menni dolgozni. Vannak helyben is munkahelyek. Fejlődik a település, megújulnak az utak, csatornázások folynak.
Igen, Zala megye mindenesetre az ország nyugati fele. A keleti vidékről nem tudok nyilatkozni. Az is igaz, hogy határ menti kisvárosban élek. itt egész jó a közbiztonság. Pár ezres lélekszám mellett folyamatosan jár a rendőr járőr. Tűzoltóságunk is lett az elmúlt években. Megújult az orvosi rendelő, sőt egészségház lett a neve.
Nem írom le a város nevét, de annyit elárulok, hogy itt született Nagy Feró.
Az elmúlt években térkövezés is folyt, megújult a játszótér, felújították az általános iskolát. Elvileg tanuszoda is épül.
Úgy vélem, sok múlik a városvezetésen is. A szomszédos nagyobb falvakban is hasonló változások mentek végbe.
Van ebben a kis 5 ezres városkában is egy szennyfolt. Ez a strand. Mert, hogy megépült, használhatta is a lakosság és fellendítette a turizmust. De néhány éve sajnálatos módon valami hiba folytán használhatatlanná vált. Javítani, felújítani nem tudják. A meleg termálvíz pedig csordogál a patakba. Ez az idegesítő az EU-s pénzekben. Hogy letérköveztek egy járdát, melyen basszus alig járnak az emberek, de a strandra nem adnak pénzt.
A vendéglátás pedig nem mondhatnám, hogy fejlődik.
De mindent egybe vetve inkább itt fejlődést tapasztalok, mint bukás.
A 6-os szerintem jól leírta a jelenséget.
Komárom-Esztergom megyében élek egy kisvárosban, viszont az utóbbi években Egertől kezdve Szegedig vagy Bajáig sok helyen eltöltöttem pár napot.
Szegeden kívül gyakorlatilag minden teljesen ingerszegény, a kisebb falvakról ne is beszéljünk: bezárt kocsmák boltok mindenhol. Semmi élet.
És Szegeden sincs túl sok jól fizető munkahely, ráadásul inkább az egyetemisták miatt élettel teli város.
Az én városom is látszólag fejlődik, játszótereket építenek, utakat építenek stb.. Csak ettől még az összes értelmesebb fiatal elmegy külföldre vagy Bp-re, mert a környéken se NORMÁLIS munkahely, se kultúra, se semmi. A kisebb boltok, kocsmák bezártak, a tömegközlekedés folyamatosan romlik. Nemcsak a diplomás fiatalok, de még a lecsúszottabb emberek is eltűntek.
Az is kérdéses, ki fog dolgoznak 5-10 év múlva a nagyobb boltokban, pl. Aldi, Spar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!