Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen érzést vált ki belőled...

Milyen érzést vált ki belőled egy magyarul beszélő (akcentussal) külföldi? Aranyos, vagy inkább idegesítő (főleg h néha hibázik is)?

Figyelt kérdés
2010. okt. 16. 22:18
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Ahol én dolgoztam ott a titkárnőm csajvolt. Nah most ő törte a magyart(Német származású am) vmi hihetetlen vicces volt mikor hablatyolt a magyar megrendelőkkel :)

21/F

2010. okt. 16. 22:47
 12/23 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon bírnám. :) Ha nagyon hibázik tuti kisegíteném. Én meg kicsit "székelyesen" beszélek, néha néznek is rám hülyén itt Nyugat-Magyarországon. :P
2010. okt. 16. 22:56
 13/23 anonim ***** válasza:
86%

Számomra óriási és szívet melengető érzés, amikor egy olyan embert, akinek nem magyar az anyanyelve, magyarul hallok beszélni. Ilyenkor arra gondolok, hogy ez az ember vette a fáradságot, és megtanulta a magyar nyelv szavait, nyelvtani szabályait, próbálta elsajátítani a helyes kiejtést, és erre minden bizonnyal nagyon sok időt, pénzt és energiát fordított, mivel a magyar nyelv minden külföldi ismerősöm szerint (a világban elterjedt általános nézet szerint is) rettenetesen nehéz nyelv. És ha valaki erre képes volt, az bizony valamilyen módon vonzódik a népemhez, a hazámhoz, a kultúrámhoz.

Az én szememben az ilyen ember hatalmasat tud nőni. És megjegyzem, nem vagyok "nagymagyar", csak egy totál átlagos honpolgár, akit a politika rovatban szidnak az ultrák.

Megdöbbenek, amikor egyesek kinevetik a magyart törő külföldieket, mint ahogyan egynéhány fenti hozzászólásban is olvastam. Az ilyeneknek azt kívánom, hogy "értékeljék" az ő nyelvtudásukat is hasonlóan Angliában, vagy Németországban...

2010. okt. 16. 23:14
 14/23 anonim ***** válasza:

Pákó védelmében (bár egyáltalán nem szeretem) a "ulye" szóval kapcsolatban. Férjem (szintén afrikai, bár nem nigériai) sem tudja kimondani helyesen azokat a szavakat, amelyek h-val kezdődnek. De még az angolban is sokszor a hair-t, air-nek ejti.

Kiröhögni más akcentusát nagy butaság.

2010. okt. 17. 00:30
 15/23 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem idegesít, hiszen velem is előfordulhat ilyen, hogy én próbálok idegen nyelven beszélni egy külföldi előtt, és nekem is rosszul esne, ha pl kinevetne, vagy idegesíteném ezzel.

Inkább mosolygok, és kijavítom a hibáit, hogy tanulhasson :)

2010. okt. 17. 11:22
 16/23 anonim ***** válasza:
Mondjuk az egyik japántanárom olyan takarodj a p!csába mindjárt felrúglak érzést vált ki belőlem, mert egy kisebbségi komplexusos tapló vén k.rva. Egyébként a normálisan viselkedő külföldieket imádom, nagyon aranyos, ha magyarul beszélnek! Pl. a spanyol tanárom kubai volt, egyébként nyelvtanilag remekül beszélt magyarul, de pl. a ty-t nem tudta kimondani és mindig azt mondta, hogy kucsa kutya helyett:D Aranyos volt nagyon :D
2010. okt. 17. 12:04
 17/23 anonim ***** válasza:

azt bírom, amikor a külföldieket tanítom magyarul. nagyon aranyos, ahogy próbálják kiejteni a szavakat :D

nyáron voltam egy nemzetközi diákkonferencián, és szabadiőnkben azzal játszottunk, hogy ki hogy olvassa a másik nyelvén a híreket.

engem pl megdicsértek a törökök, h milyen jó a kiejtésem, pedig egy szót sem értettem az egészből :D

ismerek egy holland lányt is, aki önszorgalomból tanul magyarul, mert tetszik neki a nyelvünk, és nagyon megkedvelte a mi kis csapatunkat :D

2010. okt. 17. 12:39
 18/23 anonim ***** válasza:
Ha az akcentusa erős, akkor eléggé tud irritálni, de mivel szíveskedett megtanulni a nyelvünket, ezért nem éreztetem vele, hanem csak mosolygok neki.
2010. okt. 17. 18:40
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem zavarna egy akcentussal beszélő lány.
2010. okt. 17. 19:05
 20/23 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Ha jófej akkor derülök rajta, nem kiröhögöm. Van különbség a kettő között, és a derűs hangulat még közelebb hozhat egymáshoz.

Pákó viszont gáz.. rajta sírni tudnék..

2010. okt. 17. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!