Ez a "mindenki utál mindenkit" ez csak Magyarországon van, vagy máshol is van ilyen?
A kérdésem teljesen komoly és nem provokatív, hanem megfigyeléseken alapul.
Sok országban jártam már, sok fórumot, FB csoportot követek, hazait és külföldit is. Azt figyeltem meg, hogy magyar körökben olyan mérhetetlen gyűlölet és lenézés, fölényes kioktatás és a másik mindenáron való földbedöngölése dívik, hogy teljesen meg vagyok lepve. Akár itt a gyakorin, de akár a közösségi vayg egyéb média fórumjain, mindig azt látom, hogy akinek más a véleménye, abba két lábbal beleszállnak. Vagy akár az utakon, ahogy egymással viselkednek az emberek.
Jártam néhány külföldi országban, megfigyeltem az embereket. Pl eléggé keleties Grúzia. Ott is elsőre káosznak tűnik a közlekedés, mindenki megy amerre gondolja, dudálnak stb, de mégis vigyáznak egymásra, ott a duda inkább ilyen "Vigyázz jövök!"-et jelent a magyar "Takarodj a kurv.anyádba!" - jelentéssel szemben. A minap voltam több napot Ausztriában, ott azt láttam, hogy totál türelmesek az emberek egymással, tudnak mosolyogni, van humorérzékük, az autóforgalomban nem akarják letaposni egymást stb. Németországban is ezt láttam, hogy nem rosszindulatúak az emberek, hanem segítőkészek. De nagyjából igaz ez a FB csoportokra is. Külföldi fórumokon nem látok annyit fröcsögést és rosszindulatot, mint nálunk. Mintha külföldön tisztelnék egymást az emberek nálunk meg kimaxolják a tiszteletlenséget.
Kérdésem az, hogy mások ezt hogy látják, miként tapasztalják? Illetve mi lenne a megoldás arra, hogy 34 évvel a rendszerváltás után el tudjuk engedni azt a balkánias, utálkozó szellemiséget?
Igen, a világ összes országából csak Magyarországon vannak konfliktusok, társadalmi feszültségek. Más országokban ilyen nincs mindenki szeret, tisztel mindenkit, mindig mosolyognak, kedvesek, jó szándékúak. Ennek számos megnyilvánulása és jele van, például az orosz-ukrán háború, a délszláv népirtások, a ruandai népirtás, a németek által kiirtott több millió zsidó, az iskolai lövöldözések, homofób indíttatású fegyveres támadások meleg szórakozóhelyek ellen az USA-ban és még sorolhatnám. Nyilván turistaként egyébként is teljesen valósághű képet kapunk egy adott társadalomról és arról hogy milyen X országban élni.
Íme a világ, amint átléped az országhatárt bármely irányba:
Ugyanott:
https://www.youtube.com/watch?v=qST2203TGIU
https://www.youtube.com/watch?v=Lx5pdaGIqrU
https://www.youtube.com/watch?v=O75W00izNV8
https://www.youtube.com/shorts/Jbx_hPAT06M
https://www.youtube.com/watch?v=paDqzdVQcHc
Persze ha valaki vak, vagy szelektív látása van...
9: Szerintem inkább te olvass utána a statisztikáknak, mert az általad leírt adatok legfeljebb a fejedben léteznek.
Íme a valós, eurostat (a Bizottság egyik szerve) által készített statisztika.
Prevalence_of_heavy_episodic_drinking_at_least_once_a_month_among_alcohol_drinkers%2C_by_sex%2C_2019_%28%25%29_v1.png
Ennyit a 'valós tényeidről'. Annyiban egyetértünk, hogy itt és úgy általánosságban a régióban az LMBTQ jogok támogatottsága meglehetősen alacsony. Mindenesetre ennek ellenére, tudtommal nem itt történtek olyan incidensek amikben 50 embert fegyveresen kivégeztek egy meleg szórakozóhelyen, transz nőket szúrtak le, vagy meleg tini fiúkat élve felgyújtottak hanem nyugati országokban ahol papíron, amikor a kérdőíveket kitöltik elvileg mindenki nagyon elfogadó.
https://www.youtube.com/watch?v=QlTiszLa_Lk
Ezek is tények.
Megvan ez külföldön is.
Igazából az emberi mentalitással van baj.
A legnagyobb probléma azzal kezdődik, hogy többgenerációnyi neveltetést(itt gondolok társadalmi, politikai neveltetésre) szeretnénk lecserélni.
Mivel kitárult a világ, az emberek több fajta információt látnak ezért nehéz eltalálni, hogy melyik az ami a legtöbb embernek szimpatikus.
Ezért is lyukad ki a legtöbb beszélgetés az lmbtqgdhdvjdhdrbra is mert ez most új.
Nem tudják az emberek a helyén kezelni.
Nagyon sokáig belénk volt nevelve, hogy ami nem heteró az rossz.
Az emberek ebből még viccet, szitokszavakat is kreálltak stb.
Na most ez csak egy példa volt ugyanez érvényes más területekre is.
Az újabb generációk könnyebben betudnak más dolgokat is fogadni.
Ilyenkor elkezdődnek a generációs harcok is a társadalomban.
Ehez társul még, hogy mindenki mindent is jobban tud a másiknál és az úgyis hülye..
Ha már az elfogadásáról van szó, szerintem azt is el kellene fogadni, hogy mindenki nem szerethet mindenkit.
#13 Szerintem a kérdező a kérdésében tobbek kozott ilyenekre gondolt mint te. Én próbáltam válaszolni és leirni a véleményemet úgy hogy nem kötöttem bele senkibe, te pedig sehol sem látom hogy a kérdésre válaszoltál volna, helyette viszont probaltal belekotni rosszindulatuan! az en megfogalmazasomba.
Nemertem miert nem lehet normálisan le írni a véleményed,ha már mindenképpen a válaszomat akartad kritizálni...
"Mindenesetre ennek ellenére, tudtommal nem itt történtek olyan incidensek amikben 50 embert fegyveresen kivégeztek egy meleg szórakozóhelyen, transz nőket szúrtak le, vagy meleg tini fiúkat élve felgyújtottak"
Nyilván vannak ettől az országtól sokkal rosszabb helyek,de nem ez kellene legyen a viszonyítási alapod😬
Meg ez lemaradt
Ez egy frissebb 2023as adat.
Nyilván amúgy rengeteg statisztika van erről, aminel kulonfele tenyezok is kozrejatszhatnak(pl az orszag lakossaga)most kuldozgethetnenk egymásnak ezeket,de ha egy kicsit utána is olvasol a dolgoknak sehol sem írnak biztató dolgokat
16: Igen, gondoltam. Ha valaki nem ért egyet az indokolatlan szapulással, akkor mindig az a reakció, hogy "na látod pont ilyenekről van szó, mint te".
Mégis miért, mert nem értek veled egyet? Ne haragudj, de az szerintem igenis magas ló, hogy kinyilvánítottad itt mindenkinek csak szubjektív véleménye van de te most közlöd a valós tényeket. Ha már valaki közli, hogy valós tényeket közöl akkor igenis elvárható hogy tényleg azok legyenek. Ez nem rosszindulatú belekötés. Vagy te azt hiszed máshol ha nyilvánvalóan hülyeségeket beszélsz akkor nem mondják meg? BBC-n élő adásban egy közéleti vitában a szakemberek bármikor jóval komolyabbakat odaszólnak egymásnak.
Amúgy pont annyira a kérdésre válaszoltam mint te. Vagy amiket te írtál annak miért lenne több köze a kérdéshez, azért mert beleírtad az "egyetértek" szót? Tök evidens az általam leírtak alapján, hogy én meg nem értek egyet mert más országokban sem tűnik semmi alapján sem annyival jobbnak a helyzet.
"Nyilván vannak ettől az országtól sokkal rosszabb helyek,de nem ez kellene legyen a viszonyítási alapod😬"
Akkor mégis mi legyen a viszonyítási alapom, amikor eleve a kérdés is más országokhoz viszonyítva kérdez Magyarországról? Mellesleg mind nyugati országokban történtek amiket írtam.
"Ez egy frissebb 2023as adat."
Ez nem egy frissebb 2023-as adat, hanem ha utána jársz ez az oldal már lassan 10 éve ugyanazokat az adatokat írja át ideire. Eleve sejthető, hogy egy worldpopulationreview az nem egy elsődleges forrás, hanem ki kell deríteni milyen adatokra hivatkozik. Én például nem véletlenül hivatkoztam az Eurostatra, de vele egybevágó OECD jelentéséket is küldhetnék. Ugye, forráskritika ha már tényeket akarunk közölni. 2023-ban azért már egészen könnyű elejét venni annak hogy álhíreket terjesszünk. Amit írtál egyszerűen nem volt igaz.
"sehol sem írnak biztató dolgokat"
Senki nem azt mondta, hogy nincsenek társadalmi a problémák, nyilván mint próbáltam rámutatni ezek máshol is ott vannak. A kérdés az volt, hogy ilyen "csak itt van?" amire nyilván az a válasz, hogy nem. Az állításodra miszerint Európában itt listavezetők lennénk a problémák tekintetében is az a válasz, hogy nem.
Ja, hogy neked egész végig ez szúrta a szemedet:
"Merthogy úgy láttam az eddigi válaszok (es a kérdés is) saját szubjektív megfigyelésen alapulnak,gondoltam nem árt ha valós tényeket is közlök"
Lehet hogy ez így kicsit nyersen hangzik,de azon nem változtat hogy előttem tényleg mindenki csak azt írta le hogy a környezetében mit tapasztalt,pedig szerintem nem csak azt kéne figyelembe venni.
"A kérdés az volt, hogy ilyen "csak itt van?" amire nyilván az a válasz, hogy nem. Az állításodra miszerint Európában itt listavezetők lennénk a problémák tekintetében is az a válasz, hogy nem."
"Kérdésem az, hogy mások ezt hogy látják, miként tapasztalják?"
Ez is benne volt a kerdesben,én inkább erre próbáltam válaszolni hogy én igenis úgy latom hogy nagyon rossz a helyzet.
Nehogy már megmond nekem mit válaszolhatok és mit nem.
Annyira látszik hogy valami netes troll vagy aki azonnal belekot valamibe ha neki már nem tetszik valami és emellett nincs is élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!