Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez a "mindenki utál mindenkit"...

Ez a "mindenki utál mindenkit" ez csak Magyarországon van, vagy máshol is van ilyen?

Figyelt kérdés

A kérdésem teljesen komoly és nem provokatív, hanem megfigyeléseken alapul.

Sok országban jártam már, sok fórumot, FB csoportot követek, hazait és külföldit is. Azt figyeltem meg, hogy magyar körökben olyan mérhetetlen gyűlölet és lenézés, fölényes kioktatás és a másik mindenáron való földbedöngölése dívik, hogy teljesen meg vagyok lepve. Akár itt a gyakorin, de akár a közösségi vayg egyéb média fórumjain, mindig azt látom, hogy akinek más a véleménye, abba két lábbal beleszállnak. Vagy akár az utakon, ahogy egymással viselkednek az emberek.

Jártam néhány külföldi országban, megfigyeltem az embereket. Pl eléggé keleties Grúzia. Ott is elsőre káosznak tűnik a közlekedés, mindenki megy amerre gondolja, dudálnak stb, de mégis vigyáznak egymásra, ott a duda inkább ilyen "Vigyázz jövök!"-et jelent a magyar "Takarodj a kurv.anyádba!" - jelentéssel szemben. A minap voltam több napot Ausztriában, ott azt láttam, hogy totál türelmesek az emberek egymással, tudnak mosolyogni, van humorérzékük, az autóforgalomban nem akarják letaposni egymást stb. Németországban is ezt láttam, hogy nem rosszindulatúak az emberek, hanem segítőkészek. De nagyjából igaz ez a FB csoportokra is. Külföldi fórumokon nem látok annyit fröcsögést és rosszindulatot, mint nálunk. Mintha külföldön tisztelnék egymást az emberek nálunk meg kimaxolják a tiszteletlenséget.

Kérdésem az, hogy mások ezt hogy látják, miként tapasztalják? Illetve mi lenne a megoldás arra, hogy 34 évvel a rendszerváltás után el tudjuk engedni azt a balkánias, utálkozó szellemiséget?

2023. júl. 18. 11:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem ez a fidesz, Orbán 13 éve tartó megosztó, gyűlölet politikájának a következménye, olyan mértékben szítják a gyűlöletetet nap mint nap,ami a társadalomban is elhatalmasodott.
2023. júl. 18. 11:26
 2/21 anonim ***** válasza:
34%

Borzasztóan szelektív a megfigyelésed, ha ezt látod. Főleg ha nem látod, hogy külföldi fórumokon ugyanúgy képesek beleszállni az emberek a másikba.

Sok országban JÁRTÁL, de valószínűleg csak egyben ÉLTÉL.

De gondolom, a kérdés bújtatva arra megy ki, hogy Te átlátod, milyen baj van a magyarokkal, de persze ezek a dolgok rád nem jellemzőek.

2023. júl. 18. 11:28
 3/21 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem a szegénységgel függ össze a frusztráció, irigység, amit le kell vezetni. Keleten (pl Grúzia) is van szegénység, de ott délen más a klíma, több a napsütés, más az emberek temperamentuma, jobb a hangulat.

2-es, te melyik országban éltél, ahol szerinted ugyanez van?

2023. júl. 18. 11:33
 4/21 anonim ***** válasza:
70%
Amikor ezeket állítod úgy összességében a magyarokról, akkor te is beszállsz ebbe a mentalitásba. Csak nem káromkodsz, de végül is te is csak a rosszat látod meg a honfitársaidban.
2023. júl. 18. 11:37
 5/21 A kérdező kommentje:

"De gondolom, a kérdés bújtatva arra megy ki, hogy Te átlátod, milyen baj van a magyarokkal, de persze ezek a dolgok rád nem jellemzőek."

Nem helytálló a következtetés.

Valóban nem éltem más országokban, csak sokat utaztam, utazom. Ez igaz.

Sajnos nem látom át, hogy mi indokolja ezt a magyarfrusztrál búvalbazsottsági szindrómát. Nem látom át, inkább értetlenül szemlélem.

És nem bújtatom, nem rejtetten és nem célozgatva, hanem teljesen nyíltan kimondom, hogy én sem a közlekedésben, sem a "netikettben" és az élet egyéb területein sem hozom az ilyen "tipik magyar mentalításra" utaló jeleket. Sajnos ezt itt nem tudom "bebizonyítani", nem mintha bárkinek is tartoznék ezzel, de az ismerősök is mindig azt mondják, hogy "másképp vagy huzalozva, mint sok ember". Ezt elismerésnek veszem. Nem kérkedek, én sem vagyok tökéletes, én is emberből vagyok, de ez a sok indulat, frusztráció, gyűlölködés mindig távolt állt tőlem.

2023. júl. 18. 11:39
 6/21 A kérdező kommentje:

"Amikor ezeket állítod úgy összességében a magyarokról, akkor te is beszállsz ebbe a mentalitásba. Csak nem káromkodsz, de végül is te is csak a rosszat látod meg a honfitársaidban."

Én nem így látom, nem így szánom. Sok jó dolog is van, de én pont azokra reflektáltam, amit kifogásolok. A szervízbe ha beviszünk egy autót, nem úgy adjuk át, hogy "mester! dadog az autó, meg kéne nézni, de amúgy gyönyörű a kárpit benne" hanem a hibákat mondjuk el.

2023. júl. 18. 11:40
 7/21 anonim ***** válasza:
59%

Biztos, hogy megvan máshol is ez a mentalitás. Nekem sorozatokból, filmekből jön le. South Park nem egy része épített erre az indokolatlan egymás elleni gyűlölködésre. Például az a rész amikor megválasztják Obamát.

Vagy a ne nézz fel c. filmben is van az a jelenet, hogy Di Caprio Facebookon kommentelve próbálja meggyőzni a sok tudatlant, akik leoltják, mert ők jobban tudják.

Ettől függetlenül tény, hogy a magyar egy gyűlöletre épített nép. Mindig is az volt, és hát valljuk be a kormányunk jelenlegi politikája konkrétan semmi másból nem áll, csak és kizárólag az ellenségképek gyűlöletéből.

2023. júl. 18. 11:48
 8/21 anonim ***** válasza:
11%

Na, akkor csak kiderült, hogy az egód fényezését szolgálja a magyarok szapulása.

Egyébként a "magyarfrusztrál búvalbazsottsági szindróma" alapja az, hogy van egy ilyen közhely. Semmi több. És előbb van a közhely, amit igaznak veszünk, aztán ezt torzítja a tapasztalat. És hogy miért annyira népszerű, kiírthatatlan ez a közhely, arra magyarázat az első bekezdés.

Én naponta mosolygó, segítőkész emberekkel találkozom.

Egy problémás kereszteződés mellett lakom, ahol rendszeresek a balesetek, de SOHA nem láttam olyat, hogy a felek ne tudták volna kultúráltan megbeszélni a dolgokat.

Azt mondod mennyire szállnak bele az emberek egymásba: menj pl. egy amerikai fórumra. Ott mindenki úgy tekint a másikra, hogy "velem/ellenem": vannak demokrata, ateista, gyerekgyilkos, transzmániás pedofilok, és vannak a repubikánus rasszista, kreacionista, nőgyülőlők. Nem, rohadtul nem túlzok, a viták kb. 90%-ban két mondatban eljutnak a szigorúbb fegyvertartástól oda, hogy a majmoktól származunk-e.

És tudnám még sorolni.

2023. júl. 18. 11:53
 9/21 anonim ***** válasza:
87%

Egyetértek a kerdezővel. Aki nem hiszi,az olvasson utána a statisztikáknak.

Európában Magyarország listavezető az ongyilkosságra,alkoholizmusra és depresszióra vonatkozóan. És ezek a számok évről évre csak nőnek. Emellett például még az lmbtq-val szemben sem nyitottak és elfogadoak az emberek a többi eu-s országhoz képest.

Merthogy úgy láttam az eddigi válaszok (es a kérdés is) saját szubjektív megfigyelésen alapulnak,gondoltam nem árt ha valós tényeket is közlök

2023. júl. 18. 12:30
 10/21 anonim ***** válasza:
47%
Azért az is sokat elmond, hogy ilyenkor mindig megjelennek a "csak a magyarokat szapulod" kérdezők és elkezdenek zsigerből gyűlölködni, ahogy kell :D
2023. júl. 18. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!