Mivel űz ki a világból a szomszédod?
Szembeszomszédnál kinn ülnek az öregek, mindig pletykálnak, de rólunk is úgy hogy mi meg kint vagyunk. "hovamehetvajon?/
miért jön?/
Miért vágják azt a fát?"
Vagy jövök haza a suliból és :
"Fürdőbe voltál?"
Kiakasztóó...
Kertfalba meg a szomszédnál áll a víz (szennyvíz, mert oda engedik ki) és folyik át hozzánk.
Másik szomszéd meg kiül az udvarára, és bámul át nyáron, mikor dolgozunk az udvaron.
Meg még mondhatnám, de szorít az idő, mert éhes vagyok. =D
Régebbi szomszédunk volt,szerencsétre elköltözött.
Cigány család volt, alapjáraton semmi gond nem volt velük, de éjszaka úgy bömböltették a Bódi Gusztit, hogy lüktettek a falak. Nem egyszer kellett rendőrséggel megfenyegetni őket.
A másik, amikor éjjel kettőkor arra ébredtem, hogy Zámbó Jimmy karaoke partit rendeztek....
A volt házunkban a fenti szomszédék nagyon elmebajosak voltak!
Folyton leszórt valami homokot az erkélyünkre és minden tiszta homok volt, meg ordítoztak, meg mindig eltört valami, aztán jött az ordítás, meg egyfolytában zajongtak a székekkel.
Egyszer apukám felment és NORMÁLISAN megkérte a csávót, hogy kicsit halkabban. Erre a csávó elkezdett ordítozni:S
24/L
Rossz szomszédság, török átok.
Faluhelyen más az emberek közötti nexus, de itt is kényszerül az ember bizonyos kompromisszumokra a békesség érdekében.
Egyik szomszédunk tök rendes csapat, mi jöttünk ide később lakni, akkor is segítettek ahol tudtak, ma ez vica-versa működik.
A másik a szomszédos városból jár ki a tömblakásból. Van neki valami vidéki kötődése, műveli a kertet, ellátja zöldséggel, gyümölccsel a famíliát. Még nekünk is ad át,ha neki valami korábban érik. Jó a kapcsolat, ha kint vannak egy-egy fröccsre áthívjuk egymást. Roti kutyámat imádják- joggal, mivel egész héten felügyeli a lakatlan házat-,mindig hoznak neki valami kis meglepit, aminek a kiszámolt kalória és tápanyag miatt nem igazán örülök, de üsse kő.
Egy-két rossz szokása van a bácsinak.
Rendesen hétvégén érkeznek,reggel 5 és 6 között. Kezdésnek beállnak az udvarra az autóval, kipakolnak, ezalatt -egyszer megszámoltam- 11-szer csapták be az ajtót. Mivel a két udvar szembenéz, közte sövény, nyáron nyitott ablaknál nagy élmény.
Ezután következik a szerszámelőkészítés, avagy a kapaélezés flex-szel c. mutatvány. Minden reggel. Nem több 2-3 percnél, dehát.. Mivel a bácsi hallása nem 100%-os, délelőtt ízelítőt kapunk a magyar Katolikus Egyház friss híreiből. Úgy hangolja a rádiót,az udvaron, hogy Ő a kert végén hallja...Délben Jó ebédhez szól a nóta. Spórol az utca, nem kell bekapcsolni a rádiókat.
Néha éles füttyszó hasít a "csendbe". Kinyomoztam a forrását. Mint írtam a bácsi rosszul hall, így ha a kert végén tevékenykedik,(vagy 70 méter), akkor a neje vásott kölyökként két ujjával fütyül, így híván ebédelni, kávézni st. élete párját.
Természetesen nem teszem szóvá nekik, idősödő, amúgy kedves emberek bogarasságának tudom be.
Így kapcsolatunk felhőtlen, barátságos.
Na, így élünk mi vidéken.
Van egy emelettel feljebb lakó pár, akik rendszerint éjszaka kettőkor kezdenek el veszekedni, ajtótcsapkodni és "kuurvaanyázni"
Nagyon idegesítő, főleg erre kelni, néha már azon gondolkozom, hogyfelmegyek és leordítom őket.
Mások is panaszkodnak rájuk, de nem értem miért nem szól nekik senki. Én se :D
mi osztatlan közös telken lakunk 4 szomszéddal, tehát az udvarunk közös. A leghátsó lakás a miénk, a ház mögött egy kis térrel, ami el van kerítve. Az összes szomszéd tart valami állatot, csak mi nem. Az első néninek 2, a másodiknak 4 cicája van, és mivel a macska szapora állat, az emberek meg néha nem gondolkoznak, minden évben 4 alom kismacskától próbálnak megszabadulni, gyakran sikertelenül, így vagy 15 macska szokott lenni évente legalább 2-3 hónapig. A cicák nincsenek beoltva, csipásak, házikoszton élnek, így mindent összefosnak. Nincs szilárd széklet, csak a ragacsos f*s. Ezt a néni nem hajlandó összeszedni az udvarból, pedig többször kértem, megmutattam, stb, és mivel nálunk van jó kis murvás placc, hozzánk jönnek wc-zni. Meg a járdára, hogy a kisfiam és a férjem is belelépjen lehetőleg naponta a macskafosba. Én nem takaríthatom ki, mert terhes vagyok és nem szeretnék toxoplazmózist...szóval nagyon klassz.
A harmadik néni és a férje kutyát tart, aki szintén összepotyogtatja, és ő is előszeretettel inkább a hátsó udvar felé vezető utat, de ők legalább néha összeszedik a fűből is. A füvet egyébként, mint egyetlen fiatal és egészséges férfi a házban, a férjem nyírja.
Ez a néni minden lében kanál, a kertszomszédokkal haragot korbácsol és tart, hülyeségek miatt, amik többnyire az ő agyszüleményei. A mellettünk lakó néni eddig állatmentes volt, most beszerzett egy tündéri, tengerimalacszerű pár hetes kiskutyát, aki hosszú kis csíkokat kakál, hogy-hoyg nem, szintén a mi járdánkra. Ő nem szedi fel, mert süket, és úgy tesz, mintha nem hallaná: Judit néni, tetszik látni? ide kakált a kutyus és a fiam majdnem belelépett! Ő hangosan nézi a tvjét, de szerencsére ő az egyetlen dolgozó idős szomszédunk, így legalább ritkán van otthon. És mivel süket, a fiunk hisztijei miatt se hívja ránk a rendőrséget.
Utolsó! Bár könnyesre nevettem magam, de megértelek.
Bár nem nagyon tehetsz ellene. Ha hadakozol, lesz egy sor haragosod, de a macskafos marad a régi.
Tényleg sajnállak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!