Szerintetek miért mondják azt a székelyekre, hogy "táposak"?
A székelyek mondják a városi suttyókra.
Nem pedig fordtva.
Igen! Tudom, hogy alapvetően a székelyek mondják a magyarországiakra ezt a formulát. De le is írtam ezt! Nekem viszont az volt a kérdésem hogy, idézem: "Miért mondják a székelyekre azt, hogy <táposak>?" Erre alapvetően nem kaptam választ...
Az egyik (partiumi) barátom viszont azt monda a héten, hogy Ő személy szerint azért használja a székelyekre a "tápos" kifejezést, mert a tapasztalatai alapján az erdélyi fiatalok a partiumiakat ugyanúgy táposnak nevezik, mint az anyaországiakat. Állítólag lenéznek mindenkit, aki magyarnak és nem székelynek mondja magát, miközben - számomra különben érthetetlen módon - sokkal inkább a románsággal azonosulnak.
Mindezen felül, és ezt egyébként én is tapasztaltam már néhány Magyarországon élő székely esetében, hogy az annak idején híres erdélyi konyhát eléggé elhanyagolják, és sokkal többre értékelik a "tápos" amerikai McDonald's, ill. KFC ételeket, mint például egy jó orja- vagy szabógallér levest... (amiről egyébként sokszor azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák!)
Mindenesetre érdekes ez a dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!