Tik hallottatok valaha a fekete magyarokról?
Én ezelőtt erről semmit nem hallottam, valakinek van valamilyen magyar forrása róla?
Attól, hogy benne van a fekete a nevükben még nem lesznek négerek.
Le van írva az is, hogy nem tudják, hogy miért nevezik őket így.
Sose hallottam róla - bár nem is érdekel különösebben a történelem -, de két hasznos linket találtam erről:
Az egyikben azt írják h a "fekete" szimbolikus volt és nem a bőrszínre utal, a másikban meg fordítva.
Szerintem kétséges, hogy valaha is megtudjuk az igazságot, mert a) nem tudunk utazni az időben, b) a régi népek nem ismerték az RGB színkódolást, így a "fekete" és "sötét" eléggé tágan értelmezhető.
De ha pl. lenne egy olyan leírás, h "olyan sötét volt a bőrük, mint a szeder" vagy "mint a vizes homok", azért az elég jó mankót adna. Addig is mennek a találgatások és a belemagyarázások.
Épp a napokban olvastam erről én is véletlenül.
Sztem az ugor törzsek voltak a feketék, az ogur törzsek a fehérek a törzsszövetségen belül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!