Aki nem hisz semmilyen természetfelettiben, csak a tudomány jelenlegi állásában, és saját magában, az hogyan magyarázza a világegyetem tökéletességét?
Hú kérdező, ne haragudj de nagyon tudatlan vagy.
Leírták neked elég érthetően, hogy van egy számunkra végtelen nagyságú univerzum, ezáltal a lehetőségek is (mondjuk hogy) végtelenek. Ebből az egyik lehetőség lett a mi galaxisunk, de remélem azt érted hogy ezen kívül kismillió van még, és nyilván máshol is van élet. Nem, nem kis repülő csészealjas ufók, hanem akár olyan, akár tök más társadalmak, mint a mienk.
Adott tehát egy bazinagy világ, benne végtelen esemény és kombináció. Ez,amiben élünk, egy a sok közül.
Nem úgy van, hogy van a Föld, és ami ezen kívül esik az a menny és a pokol, illetve az ufók :D
A tiedhez hasonló kérdések miatt nézik butának a vallásos embereket. Feltettél egy irányított kérdést, amire előre eldöntötted a választ, érvelni nem tudsz, a természettudományokhoz lövésed nincs, de így akarsz vitázni.
Lehet hinni, lehet vallásosnak lenni, de indokolatlanul, nagyon buta módon, nulla elméleti háttérrel vitázni csak nevetséges benyomást kelt.
Bizony ez Isten ajándéka, hogy mi itt élhetünk.
Én vallom, hogy a megfeszített Jézus lett Isten, aki teremtett mindent Ő előtte, olyannak, hogy abban őt megfeszítsék. Aztán feltámadott.
Én azt tudom mondani, hogy számomra bizonyos, hogy Jézus ma is munkálkodik.
Gondolj bele, ha nem létezett volna, egy olyan idővonalon élne az emberiség, amelyben meg sem születhettünk volna, hiszen olyan mély hatással volt emberekre a mai napig, hogy az a világtörténelmet terelte más mederbe. Nem állítom, hogy nem létezne ember a földön, csak azok nem mi lennénk.
Ha pedig Jézus semmi lenne vagy senki, akkor hogyan van az, hogy mégis beszélünk, írunk róla. A semmiről és a senkiről nem szoktunk mit mondani, hiszen az semmi, senki. A valamiről lehet beszélni, írni.
Tehát már csak ezért is létező tényező a Krisztus.
Még a zsidók is írtak róla az enciklopédiájukban, noha csalónak tartották. Meg a tórájukban is róla spojlerezik mindenki azt is előre megírva, hogy nem fogadják el.
Pál apostol csak létezett, ha leveleket írt Jézusról. Péter csak létezett, ha szenté nyilvánítottak.
Ha a hegyi beszéd létezik, akkor az is létezik, aki azt elbeszélte. Hiszen, ha nem létezett volna az, aki elbeszélte a hegyi beszédet, akkor ugyan hogyan keletkezett volna a hegyi beszéd?
Jézus minket választott és mindnyájunkat megteremtett a létezésével.
Istennek, egy gondolat a teremtés. Ami neki egy gondolat, az nekünk valóság. Számunkra pedig Isten tűnik egy gondolatnak, nem pedig valóságnak.
De mondok én még valamit. Az ősrobbanást is csupán sejtik, feltételezik. Az ősrobbanás is csupán egy gondolat. Senki sem látta és még csak meg sem hallotta. Meg különben is, a robbanásokban megsemmisűlni szoktak a dolgok, nem pedig keletkezni. Számomra az is hasonló badarság, mint másnak a Krisztus.
De még ha Krisztus csak egy ember volt is és egy csaló, tanítványai pedig szemfényvesztők, akik üzletet szimatoltak a dologban. Akkor is inkább csalókba és szemfényvesztő emberek bölcsességébe kapaszkodnák, mint egy robbanásba.
Az vesse rám az első követ, aki ember társa helyett inkább egy robbanásba kapaszkodva volt képes túlélni bármit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!