Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Támogatnál egy politika...

Támogatnál egy politika mentes közösségi médiát ?

Figyelt kérdés
Támogatnál olyat, hogy a közösségi média oldalakon , mint Facebook, Instagram, YouTube, Tiktok stb ne lehessen politizálni ? AKi bármilyen politikai dolgot kirak az oldalra azt azonnal tiltani az IP címe alapján örökre
2023. márc. 24. 20:16
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
9 szavazat
 1/7 anonim válasza:
48%
Persze elegem van a sok Boomerből akik mást sem csinálnak a nyugdíj mellett
2023. márc. 24. 20:20
 2/7 anonim válasza:
Nem. Olyat támogaték, ahol semmilyen oldali cenzúra nincs.
2023. márc. 24. 20:22
 3/7 anonim válasza:
35%
Persze nagy előny lenne. A közösségi média arra való, hogy a csajok kitegyék a seggüket meg a mellüket nem az idióta politikára
2023. márc. 24. 20:25
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Definiáld, hogy mi az, hogy politizálás. Ha én kirakok egy videót, ahol például a várostervezésről beszélek, az politizálás? Vagy ha mondjuk az adózásról írok egy kommentet, az politizálás? Ha megírom, hogy szerintem hogyan lehetne a Budapesti Metrót továbbfejleszteni (mondjuk azáltal, hogy nem veszünk többet vérgagyi orosz metrószerelvényeket...), az politizálás?

Ha egy közösségi medián betiltjuk a politizálást, azzal nem csak a pártpolitikát tiltjuk be, hanem gyakorlatilag a közéletről való bármiféle diskurzust is, hiszen rengeteg olyan téma van, ami nem pártpolitikai kérdés, nem arról szól a vita, hogy Fidesz, vagy ellenzék, vagy Mi Hazánk, de ettől függetlenül egy a politika megkerülhetetlen a kérdéskörben.

2023. márc. 24. 20:29
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 jogos a kérdés.

"Ha egy közösségi medián betiltjuk a politizálást, azzal nem csak a pártpolitikát tiltjuk be, hanem gyakorlatilag a közéletről való bármiféle diskurzust is"

Még kozéleti dolgok sem kellenének, mert az is pártpolitika. A közösségi média maradjon meg annak, hogy képet rakunk fel a nyaralásról vagy arról, hogy hol voltunk vacsizni, esetleg segítő csoportok, hogy pl hol lehet az Iphoneon e-simet állítani meg ilyenek

2023. márc. 24. 20:48
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

5-ös: oké, akkor tegyük fel, hogy én mondjuk kirakok pár képet arról, hogy Észak-Koreában nyaraltam, ahol ugye csak előre kijelölt helyeken lehet fényképezni, természetesen tisztán propaganda célokból. Ha én ezt megosztom, azzal én gyakorlatilag az Észak-koreai propagandát erősítem. Ez nem politika?

Más téma: tegyük fel, hogy valaki egy ilyen telefonos segítős csoportban felteszi a kérdést, hogy hogyan lehet egy Huawei telefonra felrakni a Google szolgáltatásokat, amelyeket ugye az európai (vagy amerikai, most fejből nem emlékszem) szankciók miatt elvileg nem szabad. Hivatalos, állami/szövetségi szankciók megkerülése, vagy az ehhez nyújtott segítség, esetleg egyenes "felbújtás" nem politika?

Tegyük fel, hogy egy hasonló csoportban, ahol mondjuk telefonokról lehet beszélgetni, valaki feltesz egy kérdést, hogy van egy bizonyos büdzséje, szeretne új telefont venni, milyet vegyen. Ha én erre azt válaszolom, hogy vegyen egy Fairphone-t, mert azáltal nem dollármilliárdos cégeknek adja a pénzét, amelyek éhbérért dolgoztatják a kobaltbányászokat vagy az összeszerelőüzemeik dolgozóit, hanem egy olyan cégnek, amely kifejezetten ügyel arra, hogy erkölcsi szempontból a lehető legetikusabb módon készüljenek el a telefonjaik, az politika? Hiszen azzal, hogy mi valamilyen terméket, vagy szolgáltatást fogyasztunk, azzal együtt hozunk egy erkölcsi döntést is, hogy számunkra miféle értékek fontosabbak, és ez bizony számomra egy politikai döntés is.

2023. márc. 24. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:
88%

Igen, csak az a baj, hogy nehéz meghatározni, hogy hol kezdődik a politika.

Ugyanúgy nehéz meghatározni, hogy hol kezdődnek a szexis dolgok, vagy a bűn. És ki dönti el? A bűnt majd a bíróság, elég jó törvények vannak rá. De arra nincs, hogy mi számít politikának már, és mi még nem. Ha azt mondom pl hogy éljen Viktor! Mi van, ha egy rokonomat hívják így? Értjük a lényeget?

2023. márc. 25. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!